sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimăria Municipiului București: în primăvară încep lucrările de reabilitare la Hotelul Concordia

Primăria Municipiului București: în primăvară încep lucrările de reabilitare la Hotelul Concordia

-

Primăria Capitalei a anunţat miercuri că reabilitarea la Hotelul Concordia, clădirea monument istoric în care s-a hotărât dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Ţării Româneşti după ce fusese ales domnitor al Moldovei, va începe în primăvara acestui an.

Primăria Capitalei susţine că, de la preluarea mandatului actualei administraţii, a ţinut permanent legătura cu proprietarul acestui imobil şi a oferit sprijinul tehnic necesar pentru a urgenta procedurile premergătoare începerii lucrărilor.

„Concret, în acest moment proprietarul imobilului a reuşit finalizarea tuturor rectificărilor la Cartea Funciară, iar în maximum două săptămâni va finaliza şi documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei de construire”, transmite municipalitatea. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că, după obţinerea tuturor documentaţiilor, reabilitarea Hotelului Concordia va putea începe în primăvara acestui an, urmând să funcţioneze ca hotel, dar să găzduiască şi conferinţe şi diferite evenimente. Primăria Municipiului Bucureşti sprijină şi va sprijini în continuare toţi proprietarii de imobile monument istoric, astfel încât cât mai multe clădiri de patrimoniu din Capitală să fie renovate şi repuse în valoare, mai susţine municipalitatea.

Hotelul Concordia se află pe strada Smârdan nr. 39 şi a găzduit, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, întâlnirea în care s-a hotărât dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Ţării Româneşti, după ce ce fusese ales domnitor în Moldova.

Hotelul a fost construit în 1852 şi avea 90 de camere. Clădirea a fost cuprinsă de flăcări în 1884, pe atunci proprietatea maiorului Fănuţă, şi a ars în mare parte. A fost refăcută şi a ars din nou prin 1901-1902. Clădirea, încadrată pe lista monumentelor istorice a municipiului Bucureşti 2010 cu nr. crt. 2025, cod LMI B-II-m-B-19708, astăzi proprietate privată, se află într-o stare avansată de ruină, în ciuda numeroaselor demersuri din ultimii ani ale societăţii civile, intelectualilor, artiştilor, gazetarilor şi arhitecţilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...