marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăMinistrul Agriculturii: România nu a importat grâu din Ucraina!

Ministrul Agriculturii: România nu a importat grâu din Ucraina!

-

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că România nu a importat grâu din Ucraina, însă piaţa de cereale s-a dezechilibrat după începerea războiului. „În momentul de faţă, România nu a importat grâu din Ucraina”, a afirmat Florin Barbu.

Potrivit ministrului, piața de cereale s-a dezechilibrat după începerea războiului.

„În momentul de faţă ştim foarte bine că atunci când a început războiul în Ucraina, Rusia a început acest război absurd în Ucraina, practic piaţa de cereale la nivel mondial s-a dezechilibrat. Practic o tonă de grâu în anul în care a fost acest război, era undeva la 1,8 lei pe kilogram, asta înseamnă 1800 de lei pe tonă şi după reglarea tuturor lucrurilor care s-au întâmplat atât în piaţa mondială de cereale, preţul cerealelor în momentul de faţă este undeva la 0,9 lei”, a declarat ministrul Agriculturii, potrivit News.ro.

Uniunea Europeană a alocat fermierilor anul trecut a alocat 29,7 milioane de euro. „Guvernul României a venit în completare cu încă 30 de milioane de euro şi am reuşit ca 50% din consumul de motorină în anul 2023 să fie de 3,63 lei pe litru”, a spus Florin Barbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Un olandez găsit mort într-o zonă de lux din Capitală

0
Un bărbat de 60 de ani, olandez, a fost găsit mort, luni, într-un imobil din Sectorul 1 al Capitalei. Polițiștii Serviciului Omoruri au delimitat zona și fac cercetări împreună cu procurorii. CITEŞTE ŞI: Iliescu , despte alterarea polurilor de dreapta...