joi, ianuarie 23, 2025

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăÎn această noapte România trece la ora de vară. Ora 3.00 devine...

În această noapte România trece la ora de vară. Ora 3.00 devine ora 4.00

-

În noaptea de sâmbătă spre duminică (27 spre 28 martie 2021 România trece la ora de vară. Acest lucru presupune ca toate ceasurile vor fi date cu o oră înainte.

Aceasta este singură zi din an cu 23 de ore când vom dormi mai puțin, deoarece ora 3.00 devine ora 4.00.

28 martie, cea mai scurtă zi a anului

Ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene. 28 martie 2021 va fi cea mai scurtă zi a anului. Ea va avea teoretic 23 de ore.

Trecerea la ora de vară 2021 se face la o săptămână după echinocțiul de primăvară. Acesta este marcat la 20 martie 2021, când ziua a fost egală cu noaptea, potrivit digi24.ro.

Când a fost introdusă în România ora de vară

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, trecerea la ora de vară a fost suspendată. Ea a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00). La ora de iarnă operațiunea e inversă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.

Schimbarea orei, efect negativ asupra sănătăţii omului

Cu doar o zi înainte de trecerea la ora de vară, mai mulţi deputaţi din comisia pentru transporturi şi turism (TRAN) a Parlamentului European cer ţărilor membre ale UE să acţioneze mai rapid conform dorinţelor cetăţenilor de a renunţa la schimbarea orei de două ori pe an.

Parlamentul European a votat din martie 2019 pentru încetarea schimbării orei în fiecare primăvară şi toamnă. Consiliul Uniunii nu a ajuns însă la un acord nici după doi ani de la momentul respectiv.

84% din cetăţenii UE sunt în favoarea încetării schimbării orei, deoarece are un efect negativ asupra sănătăţii omului.

Pentru a fi cuprinse în legislaţia UE, noile reguli trebuie aprobate de Parlament şi de miniştrii din UE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce planuri are Călin Georgescu dacă nu va fi lăsat să candideze la Prezidenţiale

0
Fostul candidat la prezidențiale în 2024, Călin Georgescu, a declarat miercuri seară, 22 ianuarie, la Gândul, că, dacă nu va putea candida la alegerile prezidențiale din luna mai, atunci el va fi prim-ministru și „cineva din zona suveranistă" va...