duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalPSD a intrat oficial în epoca Dăncilă: Viorica președintă

PSD a intrat oficial în epoca Dăncilă: Viorica președintă

-

PSD a intrat oficial în epoca Dăncilă. Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele partidului prin votul exprimat la Congresul extraordinar.

Rezultatul votului a confirmat prognozele favorabile actualului premier, Dăncilă câștigând cursa internă cu aproape 3000 de voturi (2828) din totalul de aproximativ 4000. Pesediștii au votat practic pentru rămânerea la guvernare, după ce Viorica Dăncilă le- explicat că ori o aleg pe ea, ori zboară în opoziție. Poziția numărul doi în partid, aceea de președinte executiv, a ajuns la Eugen Teodorovici iar Mihai Fifor este noul secretar general al PSD.

Pesediștii nostalgici au pierdut partida, PSD a intrat în epoca Dăncilă

După câștigarea cursei interne, Viorica Dăncilă a anunțat că își sumecă mânecile și se pune pe căutat prezidențiabil pentru PSD.

”Am declanșat două sondaje de opinie, sunt măsurați colegii care și-a exprimat. Am pus și un candidat din afara partidului, l-am pus și pe domnul Tăriceanu, și încă unul cu toți liderii politici. Putem să mai introducem și alte persoane. Vrem să mergem cu cel mai bine plasat candidat. Nu vrem doar să participăm, ci să câștigăm. Vrem să fim uniți, fiecare să facă campanie.Eu nu figurez în sondajele pentru prezidențiale, nu candidez, ci doar în sondajul liderilor politici, pentru că este normal să vedem cum stăm”, afirmă noul lider PSD.

Chestionată suplimentar, Dăncilă susține că nu a luat în calcul intrarea ei în cursa pentru Cotroceni. Spune doar că PSD trebuie să meargă la prezidențiale cu ”candidatul care are cele mai multe șanse”. Cum însă Dăncilă nu a seclarat răspicat că ea peronal nu va candida în nicio situație, noua sa postură de președinte PSD ales cu acte-n regulă nu exclude varianta intrării ei în cursa prezidențială. Obligată de partid, de exemplu.

Al doilea punct aflat pe agenda noului președinte PSD este de aemenea unul spinos: schimbarea parțială a componenței actualei garnituri ministeriale.

”De săptămâna viitoare vom face evaluarea fiecărui ministru. Avem de făcut două numiri. După ce facem evaluarea, vedem dacă facem remaniere sau restructurare. Dacă vorbim despre remaniere, vom merge cu propunerile la președinte, dacă va fi restructurare, vom merge în Parlament”, a precizat Dăncilă pe temă la scurtă vreme după înscăunarea în fruntea PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...