marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăOrientul Mijlociu și românii de acoloSpitale din România vor primi copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza

Spitale din România vor primi copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza

-

Opt copii din Gaza și rudele lor au fost preluați de o aeronavă românească pentru a fi transportați la spitale din România. Premierul Marcel Ciolacu a participat la primirea copiilor afectați de conflictul din Fâșia Gaza. Aceștia au fost preluați de autoritățile române și transferați pentru a beneficia de tratament medical în spitalele din România.

„Copiii și populația civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate și empatie pentru a depăși dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populației civile, iar astăzi primii copii din Fâșia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la București. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securității, încheierea unui acord de încetare a focului și eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Transportul celor 8 pacienți și al membrilor de familie care îi însoțesc s-a realizat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale. Pacienții vor fi tratați în unități medicale de specialitate, iar aparținătorii acestora vor fi plasați în grija Direcției de Asistență Socială a municipiului București.
România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistență internațională formulată de Organizația Mondială a Sănătății, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interlop român, aflat pe lista Most Wanted, prins pe un aeroport din Italia

0
Polițiștii din România, în colaborare cu autoritățile din Italia, au reușit să-l prindă pe Nica Robert Florin, un bărbat aflat pe lista "Most Wanted" a Poliției Române. CITEŞTE ŞI: Membru al Clanului Sportivilor, căutat de Interpol, a fugit de...