sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalIohannis, despre inundațiile din Galați: N-au avut niciun fel de avertizare din...

Iohannis, despre inundațiile din Galați: N-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităților, au aflat de la vecini că vine apa

-

Președintele Klaus Iohannis a criticat autoritățile pentru că nu i-au informat pe localnicii din Galați de pericolul inundațiilor care au devastat mai multe localități.

„Nu am știut dinainte, este evident, cum nimeni nu a crezut dinainte că se întâmplă această catastrofă. Este o tragedie și este foarte, foarte trist că și în această situație de catastrofă naturală au murit oameni. Alții au rămas fără casă, fără lucruri, fără agoniseala de-o viață. Au fost suficiente autorități acolo după ce catastrofa s-a întâmplat și cred că primele ajutoare, și din partea Guvernului, au fost deja date oamenilor. Am discutat această chestiune, am susținut, evident, acordarea de ajutoare semnificative, pentru ca oamenii să-și poată reface viața, dar cred că de aici trebuie să tragem foarte multe învățăminte, trebuie iarăși să informăm publicul, să spunem oamenilor cum să reacționeze și oamenii să fie informați în timp util. Este probabil problematic că mulți n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităților. Au aflat de la vecini că vine apa când deja a fost la ei în casă”, a transmis președintele Iohannis.

Șeful statului a lăudat, însă, intervenția pompierilor.

„Deci aici, la prevenție, la informare, este încă mult de lucru. Dar cei care au intervenit, pompierii, forțele de la Interne, de la Apărare, au făcut o treabă foarte bună și și acest lucru cred că merită spus”, a afirmat Iohannis.

Șapte oameni au murit în județul Galați, după ce au fost surprinși de puhoaiele de apă.

Inundațiile au devastat 28 de localități, mii de oameni au rămas fără case, drumurile arată ca după bombardament, podurile sunt distruse, școlile și grădinițele au fost închise.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...