miercuri, septembrie 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDosar penal pentru uciderea a 60 de câini de la un adăpost

Dosar penal pentru uciderea a 60 de câini de la un adăpost

-

În Adăpostul Public din Târgu Jiu, 60 de câini fără stăpân au fost eutanasiaţi, în doar câteva ore, în noaptea de 12 august.

CITEŞTE ŞI: Rafila, reclamat la Parchet în scandalul morţilor suspecte de la Spitalul Pantelimon

Instituţia funcţionează, de fapt, sub umbrela unei Asociaţii, al cărei şef este Nicolaie Oprean, plătit din bani publici de primarul PNL Marcel Romanescu. În urma sesizărilor cu privire la soarta câinilor din Adăpostul Târgu-Jiu, Poliţia Animalelor din cadrul IPJ Gorj a deschis dosar penal, iar momentan se fac cercetări.

Adăpostul Public pentru Animale din Târgu Jiu se află în centrul atenției iubitorilor de animale, dar și a autorităților, după ce 60 de câini, fără stăpân, au fost eutanasiați, în doar câteva ore, în noaptea de 12 august anul acesta.

Adăpostul funcționează sub umbrela Asociației Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara, care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân, prin contract cu Primăria, condusă de Marcel Romanescu, PNL. De fapt, Asociația pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara este o firmă privată, al cărei patron este Nicolaie Vasilion Oprean. În cazul celor 60 de câini uciși la Adăpostul public din Târgu-Jiu, a fost deschis dosar penal.

Este important de menționat că nu este prima dată când Poliția Animalelor deschide dosar penal în cazul Adăpostului din Târgu-Jiu, gestionat de Asociația lui Oprean.

În 2022, autoritățile s-au sesizat, după ce membrii unui ONG au găsit doi pui de câine, morți, în una dintre cuști, în cadrul unei vizite chiar de Ziua Animalelor. În ciuda neregulilor grave, care ar fi oferit circumstanțe atenuante pentru rezilierea contractului cu firma lui Nicolaie Oprean, primarul Marcel Romanescu a decis continuarea colaborării cu acesta.

Medicul care a sesizat masacrul celor 60 de câini din Adăpostul Târgu-Jiu, amenințat de un angajat lui Nicolaie Oprean

Situația celor 60 de câini, eutanasiați peste noapte, a fost sesizată de medicul veterinar Patricia Paraschiv, din Târgu-Jiu, care a acuzat Asociația respectivă de comiterea unor nereguli grave. Aceasta susține că veterinarul Adăpostului ar fi încălcat protocolul legal de eutanasiere, întrucât timpul alocat procedurii, nu ar fi permis uciderea a zeci de patrupede în doar câteva ore.

Cine gestionează adăpostul

„Cum a omorât medicul veterinar din Hunedoara, angajat al Asociației care gestionează adăpostul public, serviciu susținut anual de Primaria Targu-Jiu, 60 de câini în doar câteva ore? Cum a putut îndeplini protocolul normal ( anestezie, așteptat până adoarme complet, pus branula, administrat substanța etc etc ) in doar cateva ore pentru 60 de caini”, a scris medicul Patricia Paraschiv pe rețelele de socializare.

Aceasta a fost chiar amenințată de unul dintre angajații patronului Nicolaie Oprean, șeful Asociației, în timpul unei transmisii live pe Facebook chiar din Adăpost, așa cum o dovedește filmarea publicată de Patricia Paraschiv pe social-media.

Poliția Animalelor a deschis dosar penal, în cazul câinilor uciși în Adăpostul public din Târgu-Jiu

Biroul de presă al IPJ Gorj a confirmat pentru Gândul că, în urma sesizărilor în cazul uciderii într-o singură noapte a celor 60 de câini fără stăpân din adăpostul Târgu-Jiu, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii de ucidere a animalelor fără drept.

„În urma imaginilor care au apărut în presă, dar și după mai multe sesizări, atât din partea medicilor veterinari, dar și a altor cetățeni, din județ și din țară, care au făcut foarte multe sesizări, polițiștii din cadrul biroului de Protecția Animalelor au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de ucidere a animalelor fără drept. Momentan se fac verificări.", a informat Biroul de Presă al IJP Gorj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Arafat, despre potopul care va veni în weekend: Ştim că vine viitura, iar cuvântul de ordine trebuie să fie anticipare, nu reacţie

0
Secretarul de stat în MInisterul de Interne, şeful DSU Raed Arafat a declarat, marţi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din judeţele traversate de fluviul Dunărea, având ca obiectiv stabilirea măsurilor...