marți, septembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăScandal în Coaliţie după deciziile luate în cazurile Pantelimon şi SNSPA: Nu...

Scandal în Coaliţie după deciziile luate în cazurile Pantelimon şi SNSPA: Nu iau decizii emoţionale!

-

Scandalurile de la SNSPA și Spitalul Pantelimon încing spiritele în coaliție. Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în contextul scandalului din jurul Spitalului Sf. Pantelimon, că un premier este așteptat să nu ia decizii emoționale.

CITEŞTE ŞI: Nici acum nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Apel către Patriarhie

Șeful Guvernului a invocat scandalul de la SNSPA, afirmând că ar fi putut să o demită pe Ligia Deca din funcția de ministru al Educației. Replica a venit la scurt timp din partea unui vicepreședinte PNL, Florin Roman, care i-a atras atenția că mai întâi ar trebui să discute cu șeful liberalilor.

„Cred că România așteaptă de la autorități, de la primul ministru, să nu ia decizii emoționale. Dacă aș fi un prim-ministru care ar lua decizii emoționale, presupun că aș fi schimbat-o și pe doamna ministru Deca săptămâna trecută când a fost scandalul de la SNSPA”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Reacție din PNL

În replică, vicepreședintele PNL, Florin Roman, a afirmat într-un mesaj transmis pe Facebook că o astfel de decizie trebuie luată în contextul guvernării cu PNL.

„Reamintim PSD că nu guvernează singur, ci se află într-o coaliție cu PNL. E o coaliție între egali și nu e un partid mai presus decât altul. Marcel Ciolacu poate să remanieze miniștrii PSD dacă crede că nu și-au făcut treaba. Pentru orice ministru liberal trebuie să discute înainte cu președintele PNL”, a transmis Florin Roman.

Liberalul a mai menționat că „șeful PSD nu poate lua decizii în numele Partidului Național Liberal”.

„Doamna ministru Ligia Deca a acționat corect și legal odată ce a aflat despre abuzurile de la SNSPA. Dacă Marcel Ciolacu se aștepta ca ministrul Educației să intervină brutal în cazul SNSPA, înseamnă că nu știe ce înseamnă autonomia universitară stabilită prin lege. Sau că nu-i pasă de autonomia universitară”, a continuat vicepreședintele PNL.

Totodată, liberalul a reiterat cererea de demitere a ministrului Sănătății.

„În ceea ce-l privește pe ministrul Sănătății, el a gestionat slab situația de la Spitalul «Sf. Pantelimon». Corpul său de control a dat rateuri, iar medicii ATI sunt în grevă. Premierul Ciolacu a reacționat ciudat în cazul ministrului Rafila: ieri l-a criticat pentru lipsa generală de implicare, iar azi l-a apărat. Dl. Ciolacu ar trebui să se hotărască dacă ministrul Rafila își face sau nu datoria. În mod evident, nu poți fi ministrul Sănătății fără să te ocupi de problemele grave din sistem, iar în cazul Spitalului «Sf. Pantelimon» situația pare scăpată de sub control. Domnule Ciolacu, așteptăm încă să îl demiteți pe ministrul Alexandru Rafila!”, a conchis Roman.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Arafat, despre potopul care va veni în weekend: Ştim că vine viitura, iar cuvântul de ordine trebuie să fie anticipare, nu reacţie

0
Secretarul de stat în MInisterul de Interne, şeful DSU Raed Arafat a declarat, marţi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din judeţele traversate de fluviul Dunărea, având ca obiectiv stabilirea măsurilor...