marți, septembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăUn temut interlop lăsat de instanţă să-şi facă ziua în Grecia

Un temut interlop lăsat de instanţă să-şi facă ziua în Grecia

-

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis, printr-o sentință pronunțată pe 1 august, cererea de modificare a controlului judiciar impus liderului interlop Emil Răducan.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Justiţiei îndeamnă victimele să-i reclame pe abuzatori

Instanța i-a permis unuia dintre șefii clanului Caran să plece în Grecia timp de opt zile pentru a-și sărbători ziua de naștere și absolvirea facultății de către fiica sa.

Liderii clanului Caran, fraţii Emil, Constantin şi Aurel Răducan, au fost trimişi în judecată de DIICOT, alături de alţi 46 de coinculpați, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat. „Destructuraţi” anul trecut, au stau două luni în arest Clanul Caran este considerat una dintre cele mai periculoase grupări interlope din România, cu operațiuni desfășurate pe raza Bucureștiului şi a judeţului Ilfov. Potrivit DIICOT, membrii grupării s-au specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului: omor, vătămare corporală, loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, șantaj, camătă, înșelăciune, dare de mită, cumpărare de influență, furt calificat sau spălarea banilor.

Fraţii Răducan, spun procurorii, și-au făcut un scop din impunerea „renumelui” grupării infracționale, lărgirea zonelor de influență la nivelul întregii țări și extinderea activității infracționale în străinătate. În noiembrie 2023, când a anunţat destructurarea clanului Caran, DIICOT preciza că, potrivit probelor, la această grupare infracțională aderase „o altă grupare, specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul SUA”.

Puşi în libertate

După numai două luni de arest, fraţii Răducan au fost puşi în libertate, sub control judiciar. În mai 2024, DIICOT i-a trimis în judecată, iar de atunci, dosarul se află în camera preliminară de la Tribunalul Bucureşti. Opt zile în Grecia, pentru a „celebra două evenimente importante din familie” Emil Răducan este acuzat, în acest dosar, de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la infracțiunea de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice, instigare la tentativă de omor calificat și instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice. La sfârşitul lunii iulie 2024, liderul interlop a cerut Tribunalului Bucureşti acordarea permisiunii de a părăsi țara, pentru a merge în Grecia, în perioada 4-11 august 2024.

Emil Răducan şi-a motivat cererea spunând că „celebrează în familie două evenimente importante, respectiv ziua sa de naştere, din 7 august, şi că fiica sa a absolvit studiile universitare ale Facultății de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu Bucureşti”. DIICOT s-a opus: poate sărbători şi în România În sala de judecată, procurorul DIICOT a precizat că „nu este oportună încuviinţarea permisiunii părăsirii ţării”. El a avertizat că există riscul ca inculpatul să nu se mai întoarcă sau ca el „să ajungă la conflicte voluntare sau involuntare, pe teritoriul statului grec”, având în vedere „profilul lui, înclinat către acte de violenţă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Percheziţii în dosarul bătăii între două clanuri din Pantelimon. Poliția pune în executare 11 mandate

0
Poliţişti din Capitală pun în executare, marţi dimineaţa, 11 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul „săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi...