marți, septembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalSTEAUA ROMÂNIEI și FUNERALII NAȚIONALE pentru NICU COVACI. Apelul de suflet românesc...

STEAUA ROMÂNIEI și FUNERALII NAȚIONALE pentru NICU COVACI. Apelul de suflet românesc al ActiveNews

-

Redacția activenews.ro face apel la președintele și premierul României ca, măcar după moarte, lui Nicu Covaci să fie recunoscute așa cum se cuvine meritele ca unui mare ROMÂN.

Apelul ActiveNews:

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, este un simbol național.

Timp de peste 6 decenii a dat românilor din preaplinul talanților cu care a fost hărăzit.

Generații întregi de tineri români au fost și vor fi încântate de muzica nemuritoare a celei mai longevive și vibrante trupe din istoria României.

În Marea Britanie, asemenea membrilor formației Beatles, ar fi fost un Lord, cu toate drepturile aristocratice ce decurg din acest titlu.

Deși pentru noi românii este un Voievod al muzicii etno-rock, Nicu Covaci nu este nici măcar decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, așa cum ar fi meritat cu prisosință.

Nu este timp pierdut: Ordinul „Steaua României” se acordă și post-mortem, de către Președintele țării. Un gest pe care Klaus Iohannis are obligația să îl facă. Mai bine mai târziu decât niciodată. Astfel, la înmormântare, în cinstea Haiducului Național, se vor putea trage salve de onor din partea României.

Totodată, ne alăturăm propunerii artistului Filip Capsali și solicităm premierului Marcel Ciolacu Funeralii Naționale pentru Nicu Covaci, asemenea celor cu care a fost cinstită marea artistă Maria Tănase.

Nicu Covaci este nu numai o uriașă personalitate a culturii române contemporane ci și un erou emblematic al cântului românesc.

Nicu Covaci aparține tuturor românilor, de azi și ai celor ce vor fi. El trebuie cinstit ca atare.

Doamne, ajută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

SONDAJ. Ce şanse au candidaţii la Prezidenţiale

0
Liberalii sunt cu ochii pe sondaje, asta pentru că evoluția acestora este una volatilă, iar Nicolae Ciucă are emoții să intre în turul al II-lea la alegerile prezidențiale. CITEŞTE ŞI: Iohannis sfidează din nou şi a plecat în SUA cu...