duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSe refac alegerile la Costineşti: După numărătoare, candidaţii au scor egal

Se refac alegerile la Costineşti: După numărătoare, candidaţii au scor egal

-

Epopeea alegerilor locale din localitatea Costinești, județul Constanța, a ajuns la final: Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor locale din 9 iunie și organizarea unui nou tur de scrutin pentru data de 7 iulie 2024, potrivit unor surse.

CITEŞTE ŞI: Explozie în Marea Neagră, la Costinești

Astăzi la ora 14.00, BEC a tranșat, din nou, situația alegerilor locale de la Costinești, acolo unde voturile pentru primar puneau adevărate probleme. La alegerile din 9 iunie, diferența dintre candidatul PSD, Dumitru Jeanu și PNL Gheorghe Mechenici, a fost de un vot, dar în final s-a demonstrat că acestea au fost fraudate, votând și cetățeni ce nu aveau rezidența pe raza unității administrativ teritoriale.

BEC a hotărât că a fost vorba despre fraudă electorală, o cetățeană din Ucraina a votat deși nu avea dreptul, pentru alegerile locale.

Eroare

„Conform ultimului Proces Verbal (PV) de indreptare eroare materiala din 17.06.2024 al BECL Costinesti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenta de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la pozitia 24 a votat fara a avea dreptul cetateanul ucrainean. Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fara a avea drwpt de vot, cetateanul ucrainean a votat, la pozitia 42″, au transmis reprezentanții BEJ.Dar o întregă controversă a fost cu acest PV, care nu a fost urcat la timp în sistem. „Ca sa reusesc corectarea pv ului centralizator, cu datele corecte, conform legii, dupa mai mult de o saptamana de refuz, a fost nevoie sa pun in vedere presedintei BEJ si presedintelui BECL Costinesti faptul ca sunt pasibili de sanctiune contraventionala pentru nerespectarea Hotararilor birourilor, oficiilor electorale si ale AEP. Sanctiunea este intre 2200 si 3000 de lei si se aplica de catre AEP”, a explict fostul purtător de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa.

Biroul Electoral Central Costinești a cerut cu unanimitate de voturi anularea alegerilor din localitatea Costinești, județul Constanța, iar astăzi BEC a analizat această solicitare și a decis anularea alegerilor și reluarea lor într-un nou tur de scrutin, cu toți cei trei candidați, pe data de 7 iulie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...