sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăUltima zi de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi locale

Ultima zi de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi locale

-

Vineri, 7 iunie, este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi locale. Campania se va încheia sâmbătă dimineaţa, la ora 7:00

Potrivit AEP, pentru alegerile europarlamentare s-au înscris în cursa electorală 494 de candidați. Dintre aceștia, 167 sunt femei, ceea ce reprezintă 33,81% din total.
Biroul Electoral Central a confirmat că 12 formațiuni politice și alianțe electorale, împreună cu patru candidați independenți, vor participa la scrutinul europarlamentar. România va trimite în Legislativul European, după alegerile de duminică, un total de 33 de reprezentanți.

În plus, pentru alegerile locale din acest an, au fost înscrise 207.389 de candidaturi, un număr cu 20% mai mic față de acum patru sau opt ani, conform raportului realizat de Expert Forum pentru alegerile locale din 2024.

Şeful Autorităţii Electorale Permanente a precizat că pentru funcţiile de primari candidează un număr de 11.386 de aspiranţi, dintre care 9.776 în mediul rural și 1.610 în mediul urban. Cel mai tânăr candidat care concurează în alegerile programate pentru data de 9 iunie are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă, „Seniorul candidaţilor”, are 100 de ani.

Campania electorală se va încheia sâmbătă dimineaţa, la ora 7:00.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...