duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInvestigațiiPrimarul Reșiței Ioan Popa face cadou prietenilor din primărie  locuințe la prețuri...

Primarul Reșiței Ioan Popa face cadou prietenilor din primărie  locuințe la prețuri subevaluate și-n Zanzibar. DOCUMENTE

-

Apropiații primarului Ioan Popa au cumpărat locuințe publice în Reșița la prețuri subevaluate cu ajutorul edilului.

Probabil, Popa a evaluat apartamentele date cu dedicație la prețurile din Zanzibar, unde și-a luat teren de 2.400 de metri pătrați, la 10 euro pe mp.

Citește și Derapaj cu declarații naziste ale unui lider liberal, în fața generalului Ciucă: “ostașul în slujba țării” a aprobat dând din cap

Primul apartament, în centrul civic al orașului, îl are ca beneficiar direct pe Hadrian Popescu, 47 de ani, fost consilier local, și șeful actual al AQUACARAS SA. Este căsătorit cu consiliera juridică din primărie, Lorena Elisabeta Popescu.

Cei doi soți Popescu au cumpărat la finalul anului trecut de la municipalitate un apartament de 88 de mp cu doar 46 de mii de euro (aproape 522 de euro/ mp), în condițiile în care și la periferia orașului prețul este dublu.

Imobilul este amplasat pe strada I. L. Caragiale nr. 19, bloc 19.

Blocurile 18, 19 și 20 de pe i. l. Caragiale din Reșița

Nu a fost singurul avantaj primit de la primar.

Jumătate din prețul subevaluat urmează să fie achitat în rate, în termen din cinci ani de la data contractului, cu o dobândă preferențială de doar 4% și un comision de 1,5 la sută, conform documentelor obținute de noi.

Asta în condițiile în care România traversează de anul trecut una dintre cele mai mari inflații din ultimele decenii, iar dobânzile la creditele bancare sunt prohibite pentru românii de rând.

A fost ca un cadou de „Moș Nicolae”, pentru că prețul și contractul au fost aprobate fix pe 6 decembrie 2023.

O tranzacție atent pregătită

Tranzacția păbugoasă pentru oraș nu putea să fie realizată cu un an înainte, când locuința era încă în domeniul public.

Dar primarul Popa a rezolvat și această problemă. În noiembrie 2022, Consiliul Local, la propunerea edilului, a aprobat trecerea din domeniul public în cel privat, pregătind astfel vânzarea pe sub mână către oamenii săi de încredere.

Hadrian Popescu, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Nelu Popa, este cel care conduce filiala județeană partidului Forța Dreptei, dar spune că la Reșița nu face campanie împotriva actualului primar.

Concret, lucurile s-au întâmplat așa:

Prin Hotărârea Consiliului Local Reșița nr. 570 din 25.11.2022, o locuință de serviciu, un apartament cu trei camere din centrul civic, deci în buricul târgului, trece din domeniul public în domeniul privat. În aceeași hotărâre i se înlocuiește numele de „locuință de serviciu” cu o definiție demnă de cascadorii râsului: „locuință convenabilă”.

De fapt, foarte convenabilă familia Popescu.

Pasul următor – evaluarea și mai apoi vânzarea către deținătorul dreptului de preempțiune.

Și încă ceva. Înainte de vânzare, apartamentul a fost pus la punct de Termoserv. Trai nineacă, pe banii reșițenilor!

53 mp la 10.000 de euro, mai rar, Bibicule, și-n Zanzibar

Al doilea beneficiar direct al unui alt apartament este Ovidiu Apostol, inginer șef în Primăria Reșița. Acesta a cumpărat în 2022 de la Primăria Reșița un apartament de două camere (53 de mp) cu aproape 10.000 de euro. Un calcul simplu arată că prețul pe metrul pătrat bate toate recordurile: doar 200 euro.

La acest preț un dezvoltator imobiliar nu își acoperă nici costurile de construire.

Din cauza prețului ridicol, Primăria n-a mai eșalonat plata locuinței în rate, astfel că familia Apostol a achitat toți banii în aprilie 2022, la parafarea contractului.

Cum vi se pare, dragi reșițeni? Un apartament cu trei camere modernizat, aflat în centrul Reșiței, chiar la bulevard, de peste 80 mp, cu 46.000 de euro? Asta în timp ce în celebrul bloc al „cinstitului” primar, aflat tot în centrul orașului, metrul pătrat se vinde și cu 1.700 de euro. Adică un apartament de 50 mp nu poate fi cumpărat sub prețul de 85.000 de euro”, a scris pe Facebook Ionuț Mihai Popovici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...