marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRomânia va propune modificarea regulilor UE privitoare la rotația culturilor și la...

România va propune modificarea regulilor UE privitoare la rotația culturilor și la terenul lăsat pârloagă

-

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță că România va propune modificarea regulilor UE privitoare la rotația culturilor și la terenul lăsat pârloagă. Soluțiile românilor vor fi prezentate în cadrul Consiliului AGRIFISH.

Ședința va avea loc la începutul săptămânii următoare.

„Am luat această decizie după ce m-am consultat cu asociațiile de fermieri și cu mai mulți miniștri ai Agriculturii din Uniunea Europeană. Este evident că prevederile acestui Regulament nu îi ajută pe fermierii din majoritatea statelor membre. Rolul nostru este să găsim soluții care să îi sprijine pe fermieri, nu să le pună piedici. Voi propune ca de la rotația culturilor (GAEC7) să fie exceptate exploatațiile care înființează culturi pentru care nu este necesară aplicarea unei rotații anuale din perspectivă agrotehnică, astfel încât statele membre să poată decide lista acestor culturi. Un exemplu ar putea fi loturile semincere sau culturile pentru care înființarea pe aceeași suprafață nu prezintă riscuri fitosanitare sau de natură agro-chimică”,a transmis ministrul Florin Barbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Elena Udrea, mai asşteaptă o lună să vadă dacă va fi eliberată! Avocat: hotărârile se bat cap în cap

0
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat, pentru 12 noiembrie, pronunțarea unei hotărâri după ce fostul ministru care și-a ispășit o treime din pedeapsa primită în dosarul „Gala Bute" cere să fie eliberată din penitenciarul Târgșor. CITEŞTE ŞI:...