duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăGrevă generală pe termen nelimitat, în învățământ. Sindicatele nu s-au înțeles cu...

Grevă generală pe termen nelimitat, în învățământ. Sindicatele nu s-au înțeles cu Guvernul

-

Peste 150.000 de mii de profesori și 70 de mii de angajați din personalul auxiliar au intrat începând de astăzi în grevă generală, după ce sindicatele au respins oferta guvernului care consta în bonusuri de câte o mie de lei, de două ori pe an, pentru debutanți. 

„Greva va continua până când colegii noștri vor stopa acțiunea. Trebuie solutii pentru asta. Oferta guvernului este cea pe care am mai avut-o și acum câteva zile. În legea salarizării o să se rezolve dorința noastră. Altceva nimic. Pesonalul nedidactic, inclus în Anexa 8, va primi o creștere de 7-8 la sută la salariu. Urmează să dea Executivul un act normativ. Decizia aparține Guvernului”, a declarat președintele FSLI, Simion Hăncescu.

De asemenea, Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” din România, a anunţat duminică, după negocierile de la Palatul Victoria că învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă.

„Învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă. De mâine, de la ora 11:00 la 13:00 va fi organizată grevă de avertisment. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă. Noi declanşăm conflict împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, aşa prevede legea dialogului social, nu este aceeaşi cauză ca la colegii noştri, ei intrând pe contractul colectiv de muncă. Noi suntem cu un pas în urmă, dar evident că suntem împreună la toate evenimentele”, a anunţat Anton Hadăr.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...