luni, septembrie 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalSe schimbă Legea privind alocaţiile pentru copii! Iohannis a semnat

Se schimbă Legea privind alocaţiile pentru copii! Iohannis a semnat

-

Președintele Klaus Iohannis a semnat legea privind modul în care se plătesc alocațiile pentru copii.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, de Ziua Europei: Ziua Europei ne găsește în acest an într-un moment de profundă schimbare la nivel global

Alocația se va plăti unuia dintre părinți sau în caz de divorț, părintelui care deține tutela copilului. Această lege vine să prevină cazurile abuzive, în care unul dintre părinți folosește în scopuri personale alocația copiilor.

Articolul schimbat

„(k) incasarea alocatiei de stat pentru minori de catre parintele caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare sau la care s-a stabilit resedinta acestuia.”, arată noua lege.

„ Aiocatia de stat pentru copii se plateste unuia dintre parinti pe baza acordului acestora sau, in caz de neintelegere, pe baza deciziei autoritatii tutelare ori a hotararii judecatoresti, precum si in baza ordinului de protectie emis de instanta, parintelui caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare sau la care s-a stabilit resedinta copilului.”, se arată în lege.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Un climatolog susţine că ciclonul Ashley este o găselniţă românească

0
Conferențiarul Lucian Sfîcă a ridicat o problemă controversată legată de vremea din România, afirmând că „România NU e lovită de ciclon". CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, lămuriri despre alerta meteo: Am mers după scenariul specialiștilor! El se întreabă retoric: „Cine vrea să...