Primăria Craiova inaugurează vineri noul stadion din Bănie. Amical CS Universitatea – Slavia Praga

Slavia Praga

Noul stadion construit de Primăria Craiova va fi inaugurat vineri, cu un meci amical CS Universitatea – Slavia Praga, care va începe de la ora 20,00.

Înainte de meciul cu Slavia Praga, va avea loc un spectacol de inaugurare la care vor participa artiști și foști jucători ai echipei de fotbal și vor avea loc proiecții cu momente din istoria clubului.

Potrivit Primăriei Craiova, noul stadion din Bănie, cu o capacitate de 30.000 de locuri, va putea găzdui competiții fotbalistice naționale și internaționale, competiții pentru alte tipuri de sporturi (rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american), dar și evenimente culturale și sociale de anvergură, concerte, târguri și expoziții la cele mai înalte standarde. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 239.731.352,83 lei (cu TVA inclusă), iar pentru noul stadion, Primăria Craiova a înființat Serviciul Administrare și Exploatare Stadion, în cadrul Direcției Patrimoniu, sub coordonarea directorului executiv, structură funcțională formată din 23 posturi, respectiv opt funcții publice, din care o funcție publică de conducere de șef serviciu și șapte funcții publice de execuție; 15 funcții contractuale.

Consiliul Local Craiova a aprobat miercuri, 8 noiembrie, cu unanimitate de voturi, preluarea noului stadion de fotbal de la Compania Națională de Investiții (CNI), precum și înființarea unui serviciu de administrare a noului obiectiv. Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuție fiind semnat în luna mai 2015, iar, în septembrie 2015 au început lucrările propriu-zise.

Construirea Complexului Sportiv Craiova — Stadion de fotbal este o investiție semnificativă, conform CNI, și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

*