Consilierul general Ciprian Ciucu te învață cum să dai în judecată RADET dacă nu îți dă căldură în calorifere

Înfiinţarea a două companii municipale cum să dai în judecată RADET avarie la RADET

Consilierul general din partea PNL Ciprian Ciucu te învață cum să dai în judecată RADET dacă ai rămas fără căldură în calorifere și fără apă caldă la robinete.

”PNL acordă asistență juridică gratuită asociațiilor de proprietari care vor să dea în judecată RADET pentru că nu furnizează căldură. Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa de email: justitie@pnl.ro. Cu sprijinul neobositului Cristian Băcanu. Multumesc, Cristi, pentru implicare! Dați mai departe, ca să se știe!”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook cum poți să dai în judecată RADET.

Cum să dai în judecată RADET. Avariile s-au ținut lanț

În această iară, avariile la RADET s-au ținut lanț, iar sute de blocuri din Capitală au rămas, pe rând, fără căldură în calorifere și fără apă caldă la robinete.

Și aceasta pentru că în ultimii ani primarii nu au alocat mai nimic pentru înlocuirea conductelor vechi ale distribuitorului de agent termic, preferând să dea bani pentru biserici, cum a făcut Gabriela Firea, dar și pentru subvenții.

De exemplu, în luna august a anului trecut, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), s-a aprobat un proiect de hotărâre prin care RADET urma să primească de la Primăria Capitalei subvenţii de peste 80 milioane de lei, după ce în 2017 a înregistrat pierderi de agent termic destinat încălzirii şi apei calde pentru populaţie de 28,61%, depăşind nivelul planificat iniţal de 22,5%.

În solicitarea RADET de suplimentare a subvenţiilor se arăta că a scăzut şi este în continuă scădere consumul de energie termică al clienţilor, ceea ce a dus la reducerea cantităţii de energie preluată de la sursele de energie termică şi la scăderea randamentului instalaţiilor RADET şi la creşterea pierderii tehnologice.

Astfel, sunt necesare investiţii majore pentru înlocuirea conductelor vechi şi refacerea izolaţiei cu materiale mai performane, racordarea de noi clienţi la sistemul de termoficare sau redimensionarea conductelor, precum şi identificarea zonelor din sistem care au devenit ineficiente economic în urma debranşărilor.

„Pe fondul unui deficit financiar acut şi ţinând cont de faptul că în sezonul cald încasările din vânzarea energiei termice nu acoperă necesarul unei funcţionări normale, solicităm ca suma de 80.325.000 de lei să fie achitată în două tranşe: 40 de milioane de lei cu celeritate pentru depăşirea situaţiei critice din punct de vedere financiar şi 40.325.000 de lei după avizarea de către ANRE a pierderii tehnologice de 28,61 la sută”, scrie în adresa RADET.

Banii reprezentând prima tranşă cerută de RADET – 40 milioane de lei – au fost transformaţi din investiţii în subvenţii. Acum, PNL te învață cum să dai în judecată RADET.

LĂSAȚI UN MESAJ

*