Prognoza meteo de la ANM pentru sfârșitul săptămânii. La cât ajung maximele în București și la munte

prognoza meteo

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, informează prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii emisă de Administrația Națională pentru Meteorologie.

Vineri

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menţine caldă pentru această dată, se precizează în prognoza meteo. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată, ziua în regiunile estice, sud-estice şi centrale, iar seara şi noaptea în cele nordice. La munte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -4 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cu precădere la începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

LA MUNTE

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la altitudini mari.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel încât în cea mai mare parte a ţării, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe îndeosebi în partea a doua a intervalului, local în jumătatea vestică a teritoriului şi izolat în rest. La munte, la peste 1500 m, trecător mai pot fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, în special din sud şi sud-est.

LA MUNTE

Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala ploi, iar la altitudini de peste 1500 m precipitaţii mixte, ziua izolat, iar noaptea pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi pe spaţii mici în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior.

Duminică

LA MUNTE

Cerul va fi mai mult noros, arată prognoza meteo. Temporar, mai ales în Carpaţii Occidentali, va ploua, iar pe creste vor fi posibile şi precipitaţii şi sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste. Valorile termice se vor menţine în continuare ridicate pentru această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

*