Patronul clubului Expirat: Închid clubul. Din 2003 am pus în pericol vieţile clienţilor

ExpiratPatronul clubului Expirat din Capitală, Andrei Șoșa, admite, pe contul său de Facebook, că a pus în pericol vieţile clienţilor, încă din 2003, şi anunţă că închide clubul.

„Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Și câteodată și în timpul săptămânii. Poate să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat în <meseria> asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea, să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule <avarii> electrice în ăștia 14 ani. Și multe improvizații…”, povestește pe Facebook patronul clubului Expirat.

El vorbește de lipsa controalelor stricte în cluburile și barurile bucureștene: „Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu că o să facă mulți ani de pușcărie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine. Chiar dacă, până la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul. În alt context, am făcut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul român doar în ultimii 5 ani — 2.700.000 de lei”.

Şoşa povestește despre modul în care se obține autorizația de funcționare a unui club. „Știți cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai — CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecție, o taxă etc. și prin aprilie se eliberează autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și să dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în patru luni”, completează patronul de la Expirat.

El spune că, pentru că nu își mai poate asuma responsabilitatea asupra unor vieți omenești, își va da „demisia” și va include clubul. „Încă nu conștientizăm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem în care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar care, la un anumit dat, nu a funcționat. Eu îmi dau demisia. Expirat -ul din București se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea”, spune patronul de la Expirat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.