Ionel Dancă (PNL): Avem legi de apărare a infractorilor

oferta „PCR” Grindeanu legi de apărare a infractorilor
„Nici nu știu cum să-ți mai spun: «Pe curând» sau «Rămas-bun»?”

PSD şi ALDE au transformat Codurile penale în legi de apărare a infractorilor şi reaminteşte că liberalii vor sesiza CCR în zilele următoare pentru a bloca intrarea în vigoare a acestor acte normative, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„PSD şi ALDE guvernează pentru infractori şi au transformat Codurile penale în legi de apărare a infractorilor. De aceea, Partidul Naţional Liberal va sesiza în zilele următoare Curtea Constituţională pentru a bloca intrarea în vigoare a acestor legi. De la OUG 13 şi până la modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale, PSD şi ALDE au arătat că sunt o gaşcă de politicieni cu dosare penale, care a pus stăpânire pe România cu un singur obiectiv – cum să scape de problemele lor din Justiţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Potrivit lui, nu se pot salva pe rând, spunea unul dintre liderii lor de clan, şi asta-i uneşte în ticăloşia cu care îşi urmăresc planul de răsturnarea a ordinii de drept constituţionale pentru a se salva toţi odată.

Legi de apărare a infractorilor

„Asaltul continuu la independenţa procurorilor, subordonarea parchetelor, presiunea publică asupra magistraţilor, dezincriminarea propriilor infracţiuni, prin modificarea legislaţiei actuale, sunt acţiuni făcute de o majoritate parlamentară la comanda unui grup infracţional organizat politic condus de un condamnat penal, liderul coaliţiei PSD – ALDE, Liviu Dragnea”, a mai spus Dancă.

El promite că, imediat ce va fi posibilă o nouă majoritate parlamentară, PNL va readuce legile Justiţiei şi Codurile penale în „cadrul firesc de funcţionare a unui sistem judiciar care să garanteze independenţa Justiţiei şi să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

De asemenea, preşedintele USR, Dan Barna a declarat că partidul pe care îl conduce va contesta la Curtea Constituţională modificările la Codul de procedură penală. „Fără îndoială vom ataca la CCR, am discutat şi cu colegii de la PNL, USR va ataca la CCR această lege. Sunt foarte multe prevederi neconstituţionale, din punctul nostru de vedere şi pe fond, nu doar pe formă”, a spus Barna la Palatul Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul de modificare a Codului de procedură penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

*