duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDâmbovița. Povestea impresionantă a unei campioane speciale, Maia, crescută în sistemul de...

Dâmbovița. Povestea impresionantă a unei campioane speciale, Maia, crescută în sistemul de protecție a copilului

-

O fată care a crescut în sistemul de protecție a copilului din Dâmbovița a demonstrat că visele pot deveni realitate dacă exist ă voință și dorință. Este vorba despre povestea unei campioane speciale, Maia de 18 ani, de mică un exemplu de ambiție, o adevărată luptătoare.

Deși a crescut în sistemul de protecție socială, ea nu a fost afectată nici de răutățile celor din jur, nici de dizabilitate Lângă ea a fost mereu sora ei, Carmen, o altă luptătoare înnăscută, dar și Luminița, asistentul maternal profesionist, care a devenit ”mami” pentru cele două fete. Măsura de protecție specială a încetat pentru ambele surori recent, dar ele au rămas în familia unde au crescut, fiind fericite că au toate susținerea pentru a-și atinge toate obiectivele. ”Chiar le spun fetelor, când vor fi la casă lor să mai vină și pe la mine din când în când!”, spune zâmbind doamna Luminița, care le iubește la fel ca pe proprii copii.

În perioada 12-26 iunie, Maia a plecat pentru prima dată de acasă fără Carmen sau doamna Luminița, depășind odată cu granițele țării și teama de a fi departe de cei dragi. Ea a participat la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics și s-a întors de la Berlin cu medalii, dar și cu mai multă încredere în forțele proprii:

Maia : ”La început nici nu voiam să plec. Mi se părea că eram așa singură și mi-a fost teamă. Familia m-a încurajat și m-am dus. A fost o experiență pe care nu aș fi vrut să o ratez.”.

Cel mai important a fost faptul că adolescenta s-a descurcat singură, a știut să-și gestioneze emoțiile și temerile și chiar și-a ajutat și colegii cu nevoi speciale. ”Experiența a fost unică, jocurile acestea sunt o dată la patru ani, la un nivel foarte înalt, cu sportivi din foarte multe țări. Am făcut și alte antrenamente acolo, au fost diferite. Am avut emoții mari! În momentul când intram în bazin tremuram, dar abia așteptam să înot. Când am văzut rezultatul, a fost așa…special! Am simțit că munca depusă a fost răsplătită cu această medalie.”., a povestit Maia. Experiența independenței nu a fost cu temeri doar pentru Maia, ci și pentru cea care ocupă locul mamei: ”A fost greu fără Maia acasă, era prea liniște, parcă eram singură, deși erau și ceilalți în casă.”., a spus asistentul maternal.

Fata specială a câștigat locul II la proba de înot bras, iar la proba de înot spate 50 m ar fi trebuit să fie numărul 1 mondial, fiind descalificată deoarece a scos un timp mai mic decât mininum stabilit în competiție. Olimpiada sportivilor speciali are reguli diferite de competițiile normale.. „A fost dezamăgită, dar apoi și-a dat seama că, de fapt, a depășit toate recordurile, ceea ce înseamnă că nu are nicio barieră care să o oprească din drumul ei. De când a învățat să înoate alături de domnul instructor Felix Stănescu, cel care a descoperit spiritul competitiv în Maia, sportul a devenit parte din viața ei și a fost picătura care a umplut paharul puterii și curajului acestui copil, alături de grijă și afecțiunea primite în familia doamnei Luminița”, a comunicat Dgaspc Dâmbovița

”Sportul face foarte bine și la corp și la minte! Știi că mai ai și altceva în afară de școală, că te duci în alte locuri, cunoști alți oameni , vezi alt mediu, e altceva. Ar fi bine că orice copil să facă sport, orice fel de sport!”. , a povestit Maia.

Ea este elevă în clasa a XI-a, dar Maia se gândește la o carieră în învățământ, ca profesor de biologie sau de sport, ori să devină instructor de înot. Deși este încă un copil, cu totul special, Maia oferă o lecție tuturor, și anume că dizabilitatea nu trebuie văzută că o neputință sau ca o ciudățenie, ci ca un aspect deosebit al fiecărei persoane: ”Oamenii ar trebui să vadă că un copil cu dizabilități este special, că simte totul mult mai intens! De exemplu, un copil cu Sindrom Down iubește de 10 ori mai mult decât un alt copil. Ar putea să încerce să-i înțeleagă, nu să-i judece! Eu dacă nu aveam dizabilitatea asta nu eram așa, specială și nu aveam ocazia să particip la această competiție și să întâlnesc atâția oameni buni.” a spus Maia

„Ea este Maia, o fată SPECIALĂ și chiar dacă nu mai este în sistemul de protecție socială rămâne și a noastră! Suntem mândri de ea!”, a transmis Dgaspc Dâmbovița.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...