VIDEO SPP-istul lui Băsescu vrea în Senat:„Dacă îți spun tot ce știu ar trebui să te împușc după aia!”

Ștefan Burlacu, fost ofițer SPP și gardă de corp pentru președinții Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, vrea în Senatul României. El candidează la alegerile parlamentare din partea PMP.

Într-un interviu oferit în exclusivitate ziarului Cetățeanul, fostul ofițer SPP vorbește despre relațiile cu foștii președinți, despre inițiativele legislative inițiate în perioada 2012-2016, când a fost ales deputat pe listele PPDD Ilfov, dar și despre clanurile mafiote din România.

Interviurile Adrianei Bahmuțeanu. Șerban Nicolae, atac la PSD: Este o înșelăciune la adresa românilor

Ștefan Burlacu: Mi-a plăcut să fiu militar, mi-am slujit patria cu credință. Am fost onorat. Ca să ajungi să asiguri protecție președinților trebuie să îndeplinești anumite condiții și eu mă bucur că am făcut parte din acei colegi, cadre militare, care au asigurat protecția președinților din România, după 1990.

Adriana Bahmuțeanu: Care a fost cel mai dificil moment și cel mai dificil om de stat?

Ștefan Burlacu: Nu poți să spui dificil. Să fii președinte trebuie să respecți anumite condiții, anumite reguli. Sunt programe bine stabilite cu săptămâni, luni înainte (….)

Adriana Bahmuțeanu: Mi-a aduc aminte că domnul Traian Băsescu pleca cu o Dacia, de unul singur…

Ștefan Burlacu: Nu cu Dacia, megea cu Fabia la început.

Adriana Bahmuțeanu: Se mai ducea la un șpriț, fugea de SPP?

Ștefan Burlacu: Omul este un cetățean normal, adică mai bea și un șpriț. De ce nu, e un om normal. Sunt lucruri firești, care fac parte din viața fiecărui cetățean. Niciodată nu a fentat SPP-ul , garantat, noi știam mereu unde merge dumnealui. Numai că erau anumite lucruri pe care nu le discutam și nu informam presa.

Adriana Bahmuțeanu: Spuneți-mi unde mai mergea domnul Băsescu atunci când nu-l vedea nimeni?

Ștefan Burlacu: E secret!Știți cum e, noi avem o vorbă: dacă vrei să-ți spun trebuie să te împușc! Misiunea e misiune și nu poți să spui.

Adriana Bahmuțeanu: Ce v-a determinat să intrați în politică?

Ștefan Burlacu: Ce m-a determinat să intru în politică… Lucrurile care nu se întâmplă din păcate . Toată lumea are așteptări și îți dorești ca prietenii, copii, familia, să reușescă….Din păcate, în ultimiii 30 de ani, degeaba terminăm licee, degeaba terminăm facultăți, nu mai avem școli de meserii, toți sunt specialiști. Apropo, mâine se sărbătorește ziua toaletelor pe plan mondial și uitați nu avem sistemul de canalizare bine pus la punct. Nu avem primari performanți, oamenii îi votează pe criteriul dacă imi dai un leu, te votez și după patru ani stai pe lângă primărie și te rogi să-ți dea o hârtie, pe care este oricum obligat să ți-o dea. Sunt lucruri care chiar se întâmplă în România și nu ar trebui să se mai întâmple.
Îmi doresc să schimbăm lucrurile, nu poți să schimbi lucrurile dacă nu ai o experiență din spate. Eu am venit și cu inițiative legislative în 2012-2016 și am reușit să fac niște schimbări în domeniul de siguranță națională. Iar colegii din poliție și din sistemul de siguranță națională beneficiază de acel proiect propus chiar și de mine.

Interviurile Adrianei Bahmuțeanu. Marian Vanghelie, povestiri din arest

Adriana Bahmuțeanu: Pentru că ați amintit de această lege, vedem că în practică sunt clanuri , rețele de trafic de persoane, prostituție…

Ștefan Burlacu: Domnul minsitrul Vela să ne spună ce făcut. El zice că are sub control, în condițiile în care lucrurile nu sunt tocmai așa. (…)Ei au informații, să fiți sigură că serviciile românești încă își fac treaba, dar ajung la anumiți politicieni și ei consideră că dacă sunt miniștri sau au anumite funcții le gestionează pe anumite interese.

Adriana Bahmuțeanu: În cazul Caracal s-a spus că toată rețeaua de trafic de persoane și proxenetism era de fapt guvernată din umbră de niște politicieni locali.

Ștefan Burlacu: Dacă vreți să știi punctul meu de vedere, din păcate așa este, ne pare rău că s-au întâmplat astfel de lucruri. Acele cadre militare ar trebui să răspundă în fața judecătorilor. Adică nu se poate să faci trafic de persoane cunoscând foarte bine situația la nivel global, că într-adevăr există cu ajutorul și cu sprijinul instituțiilor statului. Aici este este marea durere cu care se confruntă România. Aceasta este situația și este o situație reală.

Interviul integral AICI

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.