VIDEO Gabriela Firea la Madrid, discurs în spaniolă. Cuvinte de laudă din partea primarului Madridului

Gabriela Firea la Madrid a citit un discurs în limba spaniolă la unul dintre evenimentele la care a fost invitată cu ocazia vizitei oficiale în capitala Spaniei, la invitaţia omoloagei sale, Manuela Carmena Castrillo.

În programul vizitei primarului Gabriela Firea la Madrid, s-a aflat participarea la deschiderea Forumului Mondial privind violenţa urbană şi educaţia pentru convieţuire şi pace şi întâlnirea cu preşedintele Comunităţii Madrid, Ángel Garrido.

Gabriela Firea a fost prezentată spunându-se că este de profesie jurnalist şi că a lucrat în radio, televiziune şi în presa scrisă, fiind prima femeie primar al capitalei României. „Principalul obiectiv al programului său este să facă Bucureştiul un loc mai bun pentru a trăi. De aceea se află astăzi aici, pentru a face schimb de idei despre cum să colaborăm pentru a atinge acest obiectiv”, a anunţat prezentatoarea evenimentului, înainte de a o invita pe Gabriela Firea la Madrid să-şi rostească discursul.

Gabriela Firea la Madrid, îmbrăcată în ie

Îmbrăcată în ie, Firea a citit discursul în limba spaniolă pe care l-a încheiat mulţumind în limbile spaniolă, engleză, franceză şi română. Potrivit unui comunicat al PMB, agenda vizitei include semnarea unui Memorandum de cooperare între cele două oraşe în domeniile: dezvoltare durabilă, infrastructură, educaţie, cultură şi turism.

„Un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori, aşa cum este Madridul, care a reuşit în doar câţiva ani să rezolve, printr-o strategie clară, problemele de trafic şi să implementeze cu succes proiecte de tip smart city, reprezintă un model administrativ pentru capitală României. Îmi doresc să punem bazele unei colaborări pe termen lung, beneficiind de expertiză specialiştilor madrileni, nu numai în ceea ce priveşte problemă traficului, ci şi în alte domenii precum educaţie, urbanism sau cultura”, afirma Firea, înaintea vizitei.

Gabriela Firea la Madrid are în program întrevederi cu experţi din cadrul Primăriei oraşului Madrid pe probleme de smart city şi infrastructură, precum şi cu reprezentanţii unor companii de urbanism cu care va aborda subiecte precum planificarea urbană – modele de guvernantă urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

*