Polidinul ar putea reveni în farmaciile din România

Unul dintre cele mai cunoscute medicamente din România, Polidinul, s-ar putea găsi din nou în farmacii. Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico- Militară „Cantacuzino”, recent preluat de Armată, se pregătește să-l relanseze pe piață.

Invitat în emisiunea „Medika Special” moderată de Dana Chera, col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a vorbit despre relansarea pe piață a binecunoscutului medicament Polidin.

Specialiștii instituției au în intenție să-l producă din nou, după aproximativ 9 ani de când a fost retras de pe piață. Totuși, noul Polidin ar putea fi comercializat sub altă formă decât cea injectabilă.

„Începem să ne mișcăm, poate nu vom intra pe piață cu medicamente sau cu vaccin în următoarele luni, 1 an, însă pentru imunomodulatori, să reușim să scoatem Polidinul, fie el sub formă injectabilă, deși noi ne propunem să-l scoatem sub formă de capsule sau sub formă de comprimate orodispersabile, masticabile, vom vedea sub ce formă. Asta putem să facem în momentul de față”, a explicat col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului „Cantacuzino”.

CITEȘTE ȘI Experți europeni: Condamnări în dosarul Băneasa pentru infracțiuni care nu există

Ce este Polidinul

Injecția copilăriei a dispărut de pe piață acum nouă ani. Institutul Cantacuzino a pierdut atunci licenţa şi nu a mai cerut reînnoirea ei. Polidinul era produs la Iaşi, dar fabrica de acolo a fost închisă.

Polidinul este un imunomodulator inventat de Institutul Cantacuzino în anul 1966, care a fost scos de pe piață în anul 2012. Este un preparat polibacterian, în compoziția căruia intră 13 specii de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, inactivate termic. Preparatul farmaceutic era destinat administrării injectabile și funcționa ca un vaccin.

Polidinul se administra în principal în scop profilactic, pentru stimularea rezistenței organismului în fața infecțiilor nespecifice. Era folosit însă și ca adjuvant în infecții ale căilor respiratorii, uro-genitale și altele, dar și în gripă sau chiar în cazul arsurilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.