Ludovic Orban cere demisia lui Tariceanu

Orban cere demisia lui Tariceanu

Ludovic Orban cere demisia lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, făcând apel la senatori să voteze în favoarea cererii DNA de începere a urmăririi penale a acestuia. 

„Solicit demisia din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. (…) Decizia dacă un cetăţean este sau nu vinovat este luată de instanţele de judecată. Orice încercare de victimizare politică, ca urmare a formulării acestei cereri de urmărire penală, nu face altceva decât să arate odată în plus că Dragnea şi cu Tăriceanu folosesc puterea politică nu pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, nu pentru a pune în practică programul de guvernare cu care s-au prezentat în faţa cetăţenilor, ci că uzează de puterea politică dobândită numai în scop personal şi pentru a scăpa de anchetele penale sau de urmările faptelor comise de cei doi. De asemenea, solicităm senatorilor să voteze aşa cum va vota PNL – şi anume în favoarea cererii de urmărire penală”, a declaratliderul liberalilor.

Ieri, Parchetul General a transmis Senatului, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit DNA, preşedintele Senatului ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

*