Noua lege a achiziţiilor: O nouă metodă de atribuire – parteneriatul pentru inovare

Metodele de atribuire a unui contract de achiziţie publică vor fi completate cu o nouă procedură, denumită “parteneriat pentru inovare”, atunci când statul identifică necesitatea unui produs, serviciu sau lucrări inovatoare care nu poate fi satisfăcute prin achiziționarea celor disponibile pe piaţă.

Stock chartNoua procedură, conform primului draft al proiectului noii legi a achiziţiilor publice, consultat de Mediafax, va stabili obiective intermediare de derulare şi care va permite rezilierea contractului după fiecare fază de evaluare.

Documentul stabileşte că o autoritate contractantă poate decide să instituie parteneriatul pentru inovare cu unul sau mai mulți parteneri care derulează separat activități de cercetare și dezvoltare.

“Autoritatea contractantă aplică parteneriatul pentru inovare atunci când identifică necesitatea unui produs, a unui serviciu inovator sau a unor lucrări inovatoare care nu poate fi satisfăcută prin achiziționarea produselor, serviciilor sau lucrărilor deja disponibile pe piață”, se arată în proiect.

În documentația de atribuire, autoritatea contractantă va indica cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească orice ofertă, informațiile furnizate trebuind să fie suficient de precise pentru a permite firmelor să identifice natura și sfera de aplicare a soluției necesare și să decidă dacă să participe la procedură.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.