Ministrul Finanţelor a anunţat cum va fi modificată Declaraţia 600

administraţie mai suplă

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a venit cu ultimele informații privind Formularul 600. Acesta a susținut că procedura va fi simplificată.

„Formularul 600. Ieri în ședința de guvern a fost o primă decizie prin ordonanță de urgență, amânarea termenului de depunere, până la 15 aprilie, până la acest termen nu mai trebuie depus de contribuabili. Atâta timp cât s-a prelungit acest termen nu mai trebuie să depună contribuabilii acest formular”, a precizat demnitarul.

Acesta a mai adăugat că: „Vom găsi o soluție, va fi o formă simplificată, oamenii nu au de ce să meargă la Fisc să depună aceste formulare, cei care au depus, vom găsi o soluție ca să nu se mai repete, să nu fie nevoiți să o ia de la capăt. Ca principiu de lucru în Ministerul de Finanțe, așa cum spunea și doamna Dăncilă, se mizează pe o simplificare radicală până la 90%, eu fiind un om din zona de administrație se pot depune foarte bine. Ce se va face la Ministerul de Finanțe nu vor avea ca scop să adauge nimic, că vorbim de formulare, obligații față de Fisc. Ca principiu de lucru în Ministerul de Finanțe, mizează pe o simplificare radicală până la 90%, eu fiind un om din zona de administrație se pot depune foarte bine. Ce se va face la Ministerul de Finanțe nu vor avea ca scop să adauge nimic în plus, povara trebuie să scadă, pentru că eu cred că aici este marea noastră problemă ca țară. problema. din punct de vedere fiscal, România are un regim fiscal foarte atractiv, problema o reprezintă partea birocratică, care sperie contribuabilul”, a declarat ministrul.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*