Judecătoare EXCLUSĂ a cincea oară din Magistratură

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură, pentru a cincea oară, a Danielei Panioglu, judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: CSM denunţă o campanie mediatică negativă din cauza testării psihologice

„Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Daniela Panioglu – judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 273 alin.(1) lit.f) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică doamnei Daniela Panioglu (…) sancţiunea disciplinară constând în ‘excluderea din magistratură’ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit. b) şi lit.s) teza I din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată hotărârea Secţiei.

Comentarii nepotrivite la adresa unui procuror de ședință

Cele două articole invocate în acţiunea disciplinară se referă la „atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”, respectiv „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Cazul se referă la comportamentul lui Panioglu într-o ședință de judecată din 24 martie 2022, în legătură cu interacțiunea sa cu procuroarea de ședință a DIICOT, Florentina Lupu. Mai exact, Panioglu este acuzată că, prin tonul său imperativ și prin corectarea și întreruperea repetată a procuroarei, a creat un sentiment de inferioritate în rândul acesteia, sugerând că nu este familiarizată cu aspectele legale sau că nu deține competențele profesionale necesare. De asemenea, se afirmă că Daniela Panioglu nu i-a acordat procuroarei posibilitatea de a-și susține cererea în fața instanței. În plus, conform Inspecției Judiciare, Panioglu a făcut comentarii care ar putea induce ideea că soluția în cauză a fost deja decisă, creând astfel o impresie incorectă procurorului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.