Din puşcărie, Nicolae Ioţcu îl dă în judecată pe Adrian Ţolea, interimar la CJ Arad

Adrian ŢoleaPreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, aflat în puşcărie pentru trafic de influenţă, l-a dat în judecată pe şeful interimar, Adrian Ţolea, pentru că nu i-a aprobat obţinerea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere ale instituţiei, care i-ar fi de folos la apărare.

Adrian Ţolea a declarat marţi că a fost dat în judecată de Nicolae Ioţcu, arestat după ce ar fi primit mită în legătură cu achiziţia unor echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean.

El a precizat că, pe 30 iulie, avocatul lui Ioţcu a depus un document la Consiliul Judeţean, prin care a cerut date privind deplasările în teren, în perioada 2011-2015, ale unor angajaţi ai instituţiei ale căror nume apar în dosarul de corupţie. Totodată, avocatul mai solicita imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale CJ pe 28 iulie, între orele 8,00 şi 16,00.

”La prima cerere i-am răspuns că va primi informaţiile pe Legea 544, pentru că sunt informaţii de interes public, însă le va primi în termen de 30 de zile, aşa cum prevede legea, fiind un volum mare de muncă. Colegii trebuie să caute toate acele documente pentru a fi copiate şi puse la dispoziţia avocatului”, a declarat Adrian Ţolea.

Preşedintele interimar a precizat că a răspuns negativ la a doua cerere a avocatului lui Ioţcu. ”I-am răspuns că nu sunt informaţii de interes public şi că imaginile pot fi predate, dacă sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Poliţiei sau Parchetului. Pentru că nu i-am dat aceste imagini, m-a acţionat în instanţă. Nu fac niciun comentariu, dar este evident că mă voi apăra, pentru că am procedat conform legii”, a spus Adrian Ţolea.

Potrivit interimarului, toate imaginile surprinse de camere sunt păstrate 30 de zile în sistem, dar cele solicitate de avocat au fost arhivate, în eventualitatea că de ele vor avea nevoie anchetatorii. Procesul va fi soluţionat de Secţia Civilă a Judecătoriei Arad. Pe site-ul instituţiei se arată că dosarul a fost înregistrat pe 12 august şi are ca obiect ”asigurare dovezi”.

Adrian Ţolea a precizat că avocatul lui Ioţcu a mai avut o doleanţă în ziua reţinerii acestuia: ”A cerut toate contractele referitoare la dosar, iar atunci am ţinut angajaţii peste program, până seara, fiind multe documente de copiat”.

Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de DNA Timişoara pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut şpagă 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferenţială a unui contract.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.