Condamnări într-unul dintre dosarele ANRP. Horia Georgescu, fostul şef al ANI, a primit patru ani de închisoare

Horia Georgescu va fi judecat sub control judiciar

Curtea de Apel Bucuresti a dat miercuri primele sentinte in dosarul retrocedarilor de la ANRP. Fostul sef ANI, Horia Georgescu, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, iar avocata Ingrid Mocanu a primit aceeasi sentinta.

Decizia nu este definitiva. Condamănările instanţei au fost următoarele:

  • Ingrid Zaarour, fost preşedinte ANRP: 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani;
  • Mihnea-Remus Iuoraş, fost vicepreşedinte ANRP: 4 ani şi 6 luni de închisoare;
  • Theodor-Cătălin Nicolescu, fost deputat şi fost vicepresedinte ANRP: 9 ani şi 4 luni;
  • Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte ANRP: 4 ani de închisoare;
  • Remus-Virgil Baciu, fost vicepresdinte ANRP: 6 ani şi 4 luni închisoare;
  • Horia Georgescu, fost şef al ANI: 4 ani de inchisoare;
  • Attila-Gabor Marko, fost deputat: 5 ani de inchisoare;

Cazul a ramas in pronuntare pe 16 ianuarie dupa aproape doi ani si jumatate de judecata, iar pronuntarea a fost amanata de doua ori. Procesul este pe masa judecatorului Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia poate fi contestata la Inalta Curte.

Dupa ce dosarul a ramas in pronuntare, unul dintre inculpati, avocata Ingrid Mocanu, a facut o cerere de stramutare la Inalta Curte. Motivul: ar exista suspiciuni rezonabile ca impartialitatea lui Tranca ar fi este afectata, in conditiile in care aceasta nu ar fi ezitat sa isi exprime public optiunile politice si adeziunea la ideile miscarii #rezist.

Ingrid Mocanu a analizat activitatea pe Facebook a unui cont care ar fi apartinut magistratului. „Din activitatea de pe Facebook a doamnei judecator Anamaria Tranca rezulta ca aceasta are o opinie politica bine conturata, dand Like-uri unor postari care se refera la ironizarea partidelor de la putere (PSD+ALDE) si a liderilor politici ai acestor partide, atat cei anteriori, cat si cei prezenti (Victor Ponta, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu) „, arata Mocanu.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*