Ciprian Ciucu: Revoluția fiscală va genera pierderi de 440-616 milioane de euro primăriilor din București

Ciprian Ciucu vrea să fie primar Firea a pierdut majoritatea

Revoluția fiscală va face ca bugetul cumulat al Primăriei generale şi al primăriilor de sector să înregistreze, în 2018, pierderi între 440 şi 616 milioane de euro, a declarat duminică consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

„În scenariul optimist, în care creşte brutul şi vor fi încasări mai mari la buget, Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor pierde 440 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o scădere cu 20% a bugetului cumulat”, a spus Ciucu.

„În scenariul pesimist, scăderea va fi de 616 milioane de euro – dacă se menţine acelaşi brut şi va scădea venitul supus impozitării – ceea ce înseamnă o scădere cu 28% a bugetului cumulat”, a adăugat el. Ciprian Ciucu a spus că Primăria Sectorului 1 va pierde cel mai mult, respectiv 62 de milioane de euro, ceea ce echivalează cu o scădere de 23% din buget. El a dat şi exemplul Primăriei Sectorului 3, care va pierde 46 milioane de euro, reprezentând o scădere de 20% din buget.

Potrivit lui Ciprian Ciucu, din banii care nu vor mai fi colectaţi la buget s-ar fi putut acoperi întreaga investiţie la RADET, s-ar fi putut construi spitalul metropolitan, s-ar fi consolidat toate clădirile cu risc seismic din Bucureşti sau s-ar fi putut investi în flota de autobuze pentru următorii 20 de ani.

„Adio investiţii, adio spital metropolitan, adio speranţe”, a spus Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*