CFR se apucă de reparații la Podul Constanța. Cum va fi restricționat traficul în perioada lucrărilor

Podul Constanţa

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va începe, imediat după 1 Mai, lucrări de intervenţie la Podul Constanţa, pe baza avizului emis de Primăria Municipiului Bucureşti, la solicitarea Regionalei CF Bucureşti.

“Lucrările de intervenţie se vor executa în zona Podului Constanţa, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopţii, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menţinerea condițiilor optime și de siguranță rutieră, traficul în zona Podului Constanţa, în perioada intervenţiei, va fi dirijat şi semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere”, a anunțat CFR SA..

Compania de căi ferate a precizat că, în paralel cu desfăşurarea lucrărilor de intervenţie, Regionala de Căi Ferate Bucureşti continuă parcurgerea şi derularea etapelor premergătoare implementării programului de reparaţii la Podul Constanţa, pentru zona administrată de CFR Până în prezent au fost elaborate expertiza tehnică şi DALI (documentație tehnico-economică similară studiului de fezabilitate), documentaţii tehnice obligatorii în vederea începerii procedurilor de lansare a licitaţiei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reparaţii. Valoarea estimativă a lucrărilor de reparaţii, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane de lei, licitaţia urmând a fi lansată în semestrul II al acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

*