Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor

transportul publicBucureștenii sunt cetățenii europeni cei mai nemulțumiți de transportul public din orașul în care trăiesc, doar 6% fiind satisfăcuți de acesta, potrivit unui proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat luni un infografic despre gradul de satisfacție al bucureștenilor privind transportul public și gradul de motorizare.

Comparativ cu bucureștenii, 46% din locuitorii orașului Berlin sunt satisfăcuți de transportul public, în timp ce în cazul Londrei procentul este de 43%, Stockholm — 31%, Atena — 27% și Madrid — 26%. Infograficul mai arată că, în general, orașele în care populația nu este mulțumită de calitatea transportului în comun sunt și orașele în care populația are o rată de motorizare semnificativ mai mare decât media națională. Corelația funcționează independent de nivelul de bunăstare al cetățenilor din orașul respectiv. Locuitorii din orașe în care transportul public funcționează corespunzător aleg transportul public, deși în mod cert și-ar permite să dețină o mașină.

În același timp, rata de motorizare (numărul de autovehicule la 1.000 de locuitori) a Bucureștiului (446 autovehicule la 1.000 de locuitori) este superioară ratei de motorizare din orașe ca Stockholm (393), Londra (301) sau Berlin (333), în care satisfacția privind transportul public este mult mai mare decât în București, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, în cazul în care nemulțumirea bucureștenilor față de transportul în comun va rămâne crescută și odată cu creșterea forței lor de cumpărare, este de așteptat ca locuitorii Bucureștiului să achiziționeze mai multe mașini.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Exact, suntem foarte nemulțumiți! Așteptăm în zadar aplicarea riguroasă a dispozițiilor legale preconizate și mai ales, permisiunea parcărilor de autoturisme pe trotuare DAR LA O DISTANȚĂ MINIMĂ DE 2 METRI DE ZIDURILE CASELOR?! și asta pentru că parlamentarii noștri celebri au constatat că marea majoritate a trotuarelor au cel puțin 20 de metri lățime în care este inclusă și suprafața de cca. 1 metru pe care sunt plantați pomii, zambiluțele și alte buruieni, Cum de n-au zărit aceste fosite semafoarele destinate circulației care, în loc să fie fixate deasupra firului de mers ca în toată lumea asta și astfel să fie vizibile de la distanță fără nici o opreliște, dar sunt pitite pe după pomi, cabine telefonice și alte autovehicule mari în spatele cărora dispar cu totul iar în lipsa arhaicelor zebre care au dispărut de mult, circulația autovehiculelor și a pietonilor se desfășoară alandala într-o adevărată aventură. Unde sunt pictorii poliției care mai dădeau cu bidineaua marcând firul continuu ori întrerupt al străzilor și pictau cu talent incontestabil toate șoselele pentru buna și corecta informare a participanților la trafic? Dacă am cerut poliției instalarea unor semne de circuțalie funcționale și eficiente mi s-a răspuns că de treaba asta se ocupă primăriile iar dacă m-am adresat primăriilor mi s-a răspuns că asta este treaba poliției de la circulație! Măi copii, din nebăgare de seamă l-ați scăpăat din mânuțe pe Oprescu care ar fi putut să fie condamnat cu executare la locul de muncă și astfel s-ar fi putut ocupa și de mărunțișul ăsta care ne albește zilele. Dar poate are noroc și până la urmă va primi totuși o condamnare în acest fel și va avea astfel posibilitatea și timpul ca să repare și Calea Victoriei acolo unde, spre disperarea șoferilor și-a improvizat poteca pentru hoinăreala de duminică diminedața de la 09 la 11 a bicicliștilor bucureșteni?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.