Băneasa Shopping City a redus chiriile în pandemie. Taxe-record plătite la stat de cel mai mare mall din țară

Băneasa Shopping City, metroul lui Puiu Popoviciu metroul pentru Puiu Popoviciu Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City metrou pentru Puiu Popoviciu metrou pentru Băneasa Shopping City metrou la Băneasa Shopping City

Băneasa Shopping City, mallul din zona de nord a Capitalei administrat de compania Băneasa Developments, a redus chiriile, astfel încât magazinele să poată rămâne funcţionale.

Conducerea mallului din nordul Capitalei are în plan ca în 2021 să menţină toate spaţiile închiriate din centrul comercial şi şi-a adaptat modalitatea de calcul al chiriilor la actuala situaţie afectată de pandemie. În cazul Băneasa, conducerea a optat pentru reduceri ale chiriilor, notează Ziarul Financiar.

„Închiderea centrelor comerciale şi blocajul din perioada stării de urgenţă au cauzat o scădere drastică a vânzărilor, plasând retailul printre cele mai afectate sectoare economice. Am ştiut că o perioadă dificilă nu poate fi depăşită decât împreună, aşa că am încercat să ne ridicăm la nivelul provocărilor anului 2020 oferind un sprijin real magazinelor noastre. Concret, peste 99% dintre chiriaşii noştri s-au aflat în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea iar noi am decis să ii sprijinim prin scutirea de la plata chiriei pe durata restricţiilor. De asemenea, după redeschiderea parţială din dată de 15 iunie, am continuat în aceeaşi direcţie, oferindu-le ajutor celor care nu au beneficiat de un cadru legal favorabil reluării activităţii: operatorii de restaurante, cafenele şi cinema“, a explicat, pentru Ziarul Financiar,  Arthur Popa, CEO al Băneasa Shopping City.

Băneasa Shopping City a fost primul mall din România care şi-a întrerupt voluntar activitatea pe 23 martie, în contextul pandemiei de COVID-19, înainte ca acest lucru să fie impus, iar activitatea a fost reluată în data de 15 iunie.

Băneasa Shopping City, contribuții anuale la stat de 33 milioane de euro

În ultimii 15 ani, Băneasa Developments a generat o contribuţie medie anuală de peste 33 milioane de euro către bugetul de stat şi local, potrivit unui studiu realizat de KPMG şi revizuit anual conform cifrelor financiare de catre compania de audit financiar TPG Advisory.

În 2020, valoarea totală a taxelor plătite doar de către Băneasa Developments către bugetul de stat şi bugetul local se ridică la aproximativ 12 milioane de euro, dintre care pentru contribuţiile salariale ale angajaţilor s-au plătit peste peste 1 milion de euro, pentru TVA generată peste 6 milioane de euro, pentru impozitul pe profit aferent anului 2020 peste 2,7 milioane de euro, iar pentru impozitele şi taxele locale 1,8 milioane de euro.

Contribuţia cumulată a chiriaşilor proiectului Băneasa Shopping City, conform studiului realizat de compania de audit financiar TPG Advisory, s-a situat la o valoare estimată de 1,053 miliarde de euro. În plus, conform aceluiaşi studiu, întregul proiect Băneasa, din care face şi Băneasa Shopping City a contribuit la dezvoltarea economică de ansamblu cu peste 1,306 miliarde de euro în perioada 2005-2020. De asemenea, se estimează că, în perioada 2005-2020, Băneasa Developments a generat indirect economiei româneşti, prin lanţul valoric al clienţilor săi, o valoare netă adăugată de aproximativ 268 milioane de euro. În total, în ultimii 15 ani, Băneasa Developments a generat prin intermediul clienţilor şi furnizorilor săi o contribuţie medie anuală de peste 33 milioane de euro către bugetul de stat şi local.

Împreună cu retailerii care-şi desfăşoară activitatea în Băneasa Shopping City, Băneasa Developments a plătit peste 51.000 de salarii, iar împreună cu ceilalţi parteneri situaţi în Zona Comercială Băneasa a contribuit la plata a peste 140.000 de salarii generate de locurile de muncă ce au fost create.

CITEȘTE ȘI Dosarul Băneasa – DOCUMENTE EXCLUSIVE. Dezinformările din rechizitoriul procurorului DNA Nicolae Marin

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.