Asociația „Comunitățile Locale Riverane Dunării”: între București și Viena e o diferență de 45-50 de ani

cel mai bun oraş de locuit

România nu are niciun smart city, iar între București și Viena este o diferență de 45-50 de ani la acest capitol, a declarat Sever Avram, președintele executiv al CLDR – Asociația „Comunitățile Locale Riverane Dunării”.

„În România nu avem niciun smart city. Mă uitam așa și vedeam că între București și Viena este o diferență de 45-50 de ani în acest sens, nu avem un sistem de reciclare selectivă sau ca minimum 50% din energie, termoficare, să provină din biomasă. (…) Bucureștiul este desfigurat în ceea ce privește clădirile de patrimoniu. Spațiile verzi s-au redus la jumătate față de cum era înainte 1989”, a spus Avram.

El s-a referit la despre porturile mici de pe Dunăre și valorificarea potențialului acestora. „Noi constatăm un refuz pe două planuri de a se aprofunda această dimensiune integrativă a proiectelor, inclusiv transnaționale. Pe de o parte pentru că se refuză de către Ministerul Transporturilor măcar o cotutelare a acestor porturi pentru a se da posibilitatea unei valorificări și turistice a porturilor așa cum a fost cazul în anumite porturi până în 1989, cel puțin. Se refuză, de asemenea, ideea care în schimb apare în programul Dunărean, programul transnațional al Comisiei Europene, se refuză abordarea integrată sub pretextul că acel ‘local place development projects’ nu este întru totul aplicabil pentru proiectele dunărene, adică proiecte care să se dezvolte plecând de la nevoile locale. Chiar dacă nu se pretinde ca proiecte obligatorii să fie integrate, Comisia Europeană face recomandarea ca ele să fie cât mai integrative. Sensul dezvoltării nu este să se producă anumite fragmentări, fărâmițări, pe Dunăre, ci dimpotrivă să se creeze un circuit integrat comun care să valorifice și componenta patrimoniului natural și cultural și turistic”, a mai arătat Avram.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.