ArcelorMittal va vinde combinatul siderurgic din Galaţi. Sindicatele de tem că unitatea s-ar putea închide

ArceloMittal Galaţi va fi scos la vânzare. Compania Arcelor Mittal poate achiziţiona Combinatul Ilva, din Italia, după ce a primit aprobarea Comisiei Europene. În schimbul acestei achiziţii, gigantul ar urma să scoată la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

În urma deciziei Comisiei Europene de a permite achiziţia unităţii siderurgice italiene Iva, Arcelor Mittal va vinde, cel mai probabil, combinatul siderurgic de la Galaţi pentru a nu deţine o poziţie de monopol pe piaţa europeană. Practic, ArcelorMittal va fi scos la vânzare, urmând ca alţi investitori să preia acţionariatul unităţii.

„ArcelorMittal (“Compania”) anunţă că a fost acordată – de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) – aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziţie a Ilva S.p.A (“Ilva”)”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

În continuare, se precizeză că aprobarea Comisiei Europene vine în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

ArceloMittal Galaţi va fi scos la vânzare

„Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul Companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând”, se mai spune în comunicat.

Grupul ArcelorMittal a anunţat, pe 13 aprilie, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia. ArceloMittal Galaţi va fi scos la vânzare pentru ca gigantul oţelului ArcelorMittal Galaţi să nu deţină o poziţie dominantă pe piaţă.

Sindicatele din combinat au mari temeri că unitatea siderurgică va fi preluată de afacerişti şi companii din Ucraina sau Rusia care ar lichida apoi combinatul după modelul altor unităţi industriale cu acţionari din fostul spaţiu sovietic.

CITIŢI ŞI: 

De la legendă la realitate. Cum a ajuns ArcelorMittal Galați să aibă datorii de aproape un milion de lei pe zi

ArcelorMittal Galaţi vrea să scoată la vânzare combinatul siderurgic

LĂSAȚI UN MESAJ

*