Dragnea: Iohannis vrea al doilea mandat pentru imunitate

dragnea paranoic folos necuvenit al doilea mandat semnarea decretului de revocare planul politicienilor impotriva DNA
Iohannis nu vrea modificări ale Codurilor în favoarea semnarea decretului de revocare

Preşedintele Klaus Iohannis vrea un al doilea mandat pentru a avea în continuare imunitate, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea. Acesta crede că, motivul principal pentru care şeful statului a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror-şef a Laurei Codruţa Kovesi a fost tocmai teama de suspendare. 

„Eu cred că ăsta a fost motivul principal pentru care semnat decretul de revocare (teama de suspendare – n.r.). Cât a stat, 31 sau 32 de zile? Din câte înţelesesem, nu avea de gând să o facă, să semneze decretul de revocare. Nu avea niciun fel de rezervă în a dispreţui o decizie a CCR şi Constituţia, în general, ci doar teama suspendării, pentru că nu are decât un singur obiectiv, şi anume, un al doilea mandat. Pentru a căuta o perioadă protecţie, pentru a avea în continuare imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte pentru care până la urmă trebuie să răspundă. Nu s-a vorbit foarte mult”, a mai spus Dragnea.

Potrivit lui, toată presa cu epoleţi nu are voie să abordeze acest subiect tabu, şi anume, acel dosar în care se reclamă faptul că a obţinut casă într-un mod ilegal, prin fals, fals dovedit de instanţă.

„De asemenea, la câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român – şi refuză lucrul ăsta – bineînţeles, speră ca să aibă în continuare imunitate şi protecţie şi din înălţimea dealului Cotroceniului să dea lecţii de morală, de legislaţie şi să vorbească despre penali”, a declarat Dragnea la o televiziune.

Râde pe sub mustață

„Doar schimbarea doamnei Kovesi din fruntea DNA-ului nu rezolvă problemele, nu se rezolvă toţi aceşti ani de abuzuri îngrozitoare, de încălcare a Constituţiei, de frânt mii de destine, de distrus vieţi, de distrus companii, aceşti ani de ameninţări, şantaj, de probe obţinute într-un mod nelegal, prin ameninţări fără echivoc şi fără perdea. Nu rezolvă marea problemă a sistemului”, a mai spus Dragnea.

El este de părere că acţiunea trebuie să continue, în sensul că nu trebuie să aibă niciun fel de ezitare în ceea ce priveşte poziţia lor de susţinere până când legile justiţiei să fie promulgare, publicate şi intrate în vigoare, până când cele două coduri penale şi Codul civil să fie promulgate, publicate şi intrate în vigoare.

„Să finalizăm ceea ce am început, şi anume, dezbaterea şi modificarea legilor privind siguranţa naţională, ca aceia care au semnat protocoalele secrete, ilegale, neconstituţionale să răspundă pentru ele. Să continuăm presiunea pentru ca acele protocoale să fie denunţate. Să adoptăm legea depusă la parlament pentru a declara protocoalele respective şi efectele lor ilegale. Şi, de asemenea, să sprijinim ministrul justiţiei ca activitatea Inspecţiei Judiciare să nu fie blocată”, a afirmat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

*