Acuzaţii ŞOC: AUR, un partid 100% asociat cu Moscova!

AUR, un partid 100% asociat cu Moscova` . Predicția rectorului SNSPA: AUR nu crește, el se topește pe măsură ce ies la iveală legăturile secrete.

CITEŞTE ŞI: Austria dă cu flit șefei CE și României

Rectorul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative, Remus Pricopie, își continuă analiza privind „fenomenul AUR”. El trece de această dată în revistă argumentele pentru care putem cu precizie de 100% să legăm partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu de Rusia. Rectorul SNSPA susține că românii au respins constant Rusia în istorie, o fac și acum și faptul că liderii AUR au fost huiduiți în țară ori de câte ori au încercat confiscarea vreunui eveniment sacru arată că acest partid este pe o pantă descendentă.

Iată argumentația rectorului SNSPA:

Românii nu au avut niciodată încredere în Rusia. Nici nu au cum să aibă, în condiṭiile în care istoria ultimilor 200 de ani a fost marcată de agresiunea constantă a Rusiei faṭă de România: invazii / „eliberări”, conflicte, ocupări de teritorii (în total 12), confiscări (inclusiv a Tezaurului), milioane de victime ca urmare a jafurilor, deportărilor, prizonierilor politici, persecuțiilor, agresiunilor fizice, omorurilor, iar mai nou, provocărilor la graniṭele ṭării cu drone ṣi alte formule de intimidare.

Prin urmare, este evident că noua încercare a Rusiei de a „călca” la Bucureṣti – pentru a 13-a oară -, de data aceasta prin intermediul partidului („acoperit”) al lui Putin, numit cinic AUR, nu are cum să fie una de succes, în pofida mecanismelor de propagandă, turate la putere maximă. Românii au maturitatea democratică necesară să nu voteze, în 2024, această pseudo-formațiune politică, așa cum speră „politicianul” de factură legionară George Simion, președintele AUR.

Argumentele sunt multiple

Primul se bazează pe reacția organică, naturală a românilor în fața ofertelor otrăvite, venite de la Moscova.

TOATE sondajele de opinie din toate timpurile arată că încrederea românilor în Rusia este de sub 9% (azi, ca urmare a războiului din Ucraina, procentul este de 4%). Prin urmare, AUR, un partid 100% asociat cu Moscova, nu va fi votat „masiv” în 2024, aṣa cum pretind propagandiṣtii Moscovei, la Bucureṣti. La alegerile parlamentare din 2020, când asocierea cu Moscova nu era atât de evidentă, aṣa cum este azi, AUR a obṭinut 9%.
Al doilea argument vizează lipsa oricăror structuri serioase în teritoriu.

Un partid nu este o… nălucă. El are o arhitectură foarte clară de putere, o ierarhie care ajunge la cetățeni, până la nivel de comună sau sat. Știe cineva cine reprezintă AUR în Suceava, Dâmbovița, Sectorul 2, Cluj, Craiova sau Buzău? Poate cineva numi 10 reprezentanți ai acestui partid în Parlamentul României? Știe cineva, cu adevărat, cine este George Simion, ce a făcut, în ce domeniu a excelat? Evident, NU. Și atunci, cum poate cineva să spere că, în 2024, românii se vor duce „legați la ochi” la urne și vor vota „masiv” (termen utilizat de propaganda Rusiei, la București) cu o formațiune care, practic, nu există?
Al treilea argument este legat de expunerea tot mai clară a rețelelor de propagandă ale Moscovei, în România, dar și în alte părți ale lumii.

Iată de ce, subiectul trebuie tratat mult mai serios, în termenii săi reali, ca orice temă care intră sub incidența securității naționale.

Intenţiile

Am menționat mai sus instituțiile care au dat deja mesaje publice privind blocarea, prin instrumente democratice și legale, a influenței Rusiei în politica românească. Poate că a sosit momentul ca acest lucru să se extindă, iar alte instituții ale Statului Român să facă gesturi similare. Poate că ar trebui să vedem mai clar cum a fost posibil ca Moscova să finanṭeze la Bucureṣti acțiuni de propagandă politică, să finanṭeze foṣti ṣi actuali politicieni, foṣti miniṣtri, jurnaliṣti, proprietari de posturi mass-media, experṭi, (foṣti) profesori universitari.

Aș dori să știu dacă Rusia se folosește inclusiv de anumiți preoți, care participă la ședințele unor partide extremiste, cu discurs explicit pro Moscova. Poate că a sosit momentul ca partidele politice serioase să lase luptele de rutină, să lase ṣi sondajele de opinie, multe dintre ele realizate într-o manieră speculativă (adică cu gândul la interesul clientului), ṣi să constituie o comisie parlamentară care să investigheze influenṭele politice ale Rusiei în România. Parlamentul este, conform Constituției, forumul suprem de dezbatere, într-o societate democratică. În condițiile în care peste tot în Europa se discută aceste teme în mod deschis, cu cărțile pe masă, nu văd de ce noi nu am fi preocupați de acest fenomen malign de distorsionare a vieții politice românești.

Neglijarea acestei probleme poate costa ṬARA ani de tulburări și dezechilibre sociale, politice și economice, adică exact ce dorește Putin să obțină în România și în alte state din Occident.”

PRECIZARE: Comentariul a fost preluat integral din Revista Cultura.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.