Trei politicieni de la București vor postul de comisar european din partea României

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își va prezenta marțea viitoare echipa de 28 de membri,  din care va face parte si un comisar european român, fotoliu pe care se bat trei români. 

Până la această oră, în dreptul României figurează portofoliul Transporturilor, spun surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.RO. S-a ajuns, de asemenea, la un acord de principiu ca Rovana Plumb să fie candidatul propus de Ursula von der Leyen, spun aceleași surse. La sfârșitul lunii septembrie urmează ultimul hop,  votul candidaților în Parlamentul European. PPE și Renew Europe au majoritate și ar putea să respingă candidatul României, însă surse social-democrate spun că se poate ajunge la o înțelegere în S&D și PPE pentru susținerea reciprocă a candidaților. În cazul în care candidatul României nu va primi votul în PE, atunci Bucureștiul trebuie să trimită un nou candidat. Comisarii europeni sunt aleși pentru un mandat de 5 ani.

Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, ar fi respins cele două propuneri trimise de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles, Dan Nica şi Rovana Plumb, relatează EurActiv.com.

Potrivit sursei citate, în locul celor doi ar putea fi propusă Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, iar România ar putea primi portofoliul Transporturilor.

Propunerile PSD pentru comisar european, Rovana Plumb și Dan Nica, criticate

Luni, liderul Grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a avertizat că există pericolul ca Rovana Plumb să nu treacă de audierile din Parlamentul European.

Cele două propuneri ale Guvernului român au fost criticate, luna trecută, de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului i-a transmis Vioricăi Dăncilă că propunerea Rovanei Plumb este una „proastă”. În plus, europarlamentarii USR PLUS au criticat și ei cele două propuneri. Aceștia au spus că Plumb și Nica au avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și au promovat mesaje antijustiție, sprijinindu-l constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-au ocupat.De asemenea, ei susțin că cei doi au avut probleme penale. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul Belina, însă Parlamentul nu a încuviințat urmărirea penală, în timp ce Dan Nica a fost acuzat de DNA de fraude cu licențe informatice în dosarul Microsoft, dar a scăpat după ce dosarul s-a prescris.

Oficialii europeni s-au arătat deranjați de faptul că România i-a nominalizat pe Dan Nica și Rovana Plumb, aceștia fiind considerați nepotriviți pentru un astfel de portofoliu.Surse consultate de B1.ro susțin că sunt șanse mari că țara noastră să obțină până la urmă postul de comisar pe Transporturi, în condițiile în care s-a vizat inițial Mediul și Energia. Acest post nu este neapărat unul atât de important cum pare la prima vedere deoarece  deblocarea fondurilor pentru autostrăzi ține de comisarul pentru Politici Regionale, dar postul în sine ar putea reprezenta un impuls pentru infrastructură românească.

Trei candidați pentru postul de comisar european 

Sursele B1.ro susțin că, în acest moment, trei nume se bat pentru obținerea acestui portofoliu de la Transporturi. Rovana Plumb, susținută puternic pe Viorica Dăncilă, are prima șansă de a fi nominalizată, dar în acest caz sunt șanse importante că ea să nu treacă nici măcar de comisii. O variantă de rezervă o reprezintă Ramona Mănescu, actualul ministru de Externe, care beneficiază de un lobby personal puternic la Bruxelles, având în vedere că această a activat aici o lungă perioadă dar  trecutul controversat al acesteia îi diminuează șansele de a fi acceptată. În ultimele ore începe să fie vehiculat și numele eurodeputatului PNL Gheorghe Falcă care beneficiază de o susținere puternică din rândul liberalilor.  Rămâne însă problema de a o convinge pe Viorica Dăncilă să vină cu o propunere rezonabilă de comisar european, în contextul politic actual care marchează o dispută agresivă între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.