5.000 de salariați din Dâmbovița, trimiși acasă din cauza coronavirus. Restaurante, hoteluri și bauri închise

5.000 de salariați din județul Dâmbovița, care lucrează în restaurante, în baruri, în hoteluri, nu mai au temporar serviciu, din cauza -coronavirus. Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, trage un semnal de alarmă către Guvern astfel încât să dispună cele mai bune măsuri.

5.000 de salariați nu mai au de lucru

S HORECA! Ca urmare a măsurilor dispuse de suspendare imediată a activităților din domeniul HORECA, numai în județul Dâmbovița, un număr cuprins între 3000 și 5000 de salariați din cele cca 310 firme cu obiect de activitate principal legat de industria ospitalității nu mai au unde să muncească de ieri până cel puțin o lună de zile!!!

De ieri NU mai există clienți în restaurante, în baruri, în hoteluri și ca urmare NU mai există venituri pentru firme.

Companiile au însă în continuare de plată facturile de chirii, de utilități, energie. Eventuale facturi reprezentând leasinguri și rate bancare pentru investițiile efectuate. Mai au de plată impozitele, atât locale cât și cele naționale, TVA-ul, concediile medicale. Dar si taxele ORDA, UCMR-ADA , toate celelalte „drepturi de autor” pentru muzica dintr-un local oricum închis!

Am lăsat la urmă, cea mai importantă plată. Dar care este cea mai importantă.Plata salariilor plus impozitele aferente. Salariații, acum mai mult decât oricând au nevoie de bani. Nu este vina lor că locul de muncă a fost suspendat prin decizia Guvernului. Ei au acasă familii, au acasă greutăți de trecut. În mod cert, orice antreprenor va asigura prima dată plata salariilor.

Cu toții avem nevoie de forța de muncă. Am angajat-o cu greu. Am calificat-o cu greu și nu trebuie să o pierdem. Apoi, vorbim și de o Responsabilitatea a antreprenorilor. Poți să-ți lași oamenii fără venituri ? Este o întrebare pentru care nu poate fi decât un singur răspuns.Nu lăsăm pe nimeni. Familiile salariaților sunt parte din familiile noastre!”, a spus Valentin Calcan.

5.000 de salariați, fără job

„Dar, avem nevoie urgentă de măsuri de protecție din partea Statului Român.
Asta pentru că firmele nu sunt exclusiv ale asociaților sau ale acționarilor. De fapt, o cotă parte are și comunitatea locală de unde compania-și asigură infrastructura, utilitățile dar și forța de muncă și o altă cotă parte o deține Statul! Acesta este beneficiarul taxelor și a impozitelor plătite de toate companiile. Intervenția Statului în aceste momente este obligatorie. Si trebuie să fie una de sprijin ferm pentru firme. „, a spus Valentin Calcan.

„Nu cred că-și poate imagina cineva ce ar însemna ca toate firmele cu activitatea suspendată să trimită MÂINE în șomaj forța de muncă. Ar fi un dezastru atât pentru bugetul României. Dar și pentru antreprenori. Ori, măsurile de susținere trebuie să fie operabile acum. Nu începând cu iulie, august. Date care pentru cele mai multe companii din HORECA sunt cu mult peste limita posibilă de existență. Capitalizarea este foarte mică în aceste companii. Iar lipsa sprijinului mai mult de 2-3 săptămâni va însemna faliment.

De aceea, trag un semnal de alarmă către Guvern/ astfel încât să dispună cele mai bune măsuri. Cât mai repede posibil!”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.