Incendiul din Balotești a izbucnit la o fabrică și la un depozit care nu erau securizate împotriva focului

Incendiu di Bolatești, sursa foto: stirileprotv

Fabrica de mobilă şi depozitul de mase plastice din Baloteşti distruse de incendiul puternic izbucnit marţi seară nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu.

Inspectorii de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au descoperit că depozitele care au loc foc marți seara nu existau sisteme de alarmare în caz de incendiu şi nici instalaţii de apărare împotriva acestora. Mai mult, la ultimul control fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordată o amendă în valoare de 15.500 de lei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. „Depozitele se încadrează în categoria construcţiilor care se supun procesului de avizare-autorizare privind securitatea la incendiu. Legislaţia prevede dotarea spaţiilor cu instalaţii de detecţie, semnalizare, alarmare în caz de incendiu, precum şi instalaţie automată de stingere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Focul nu a fost stins

Incendiul nu a fost stins nici până la această oră, iar la faţa locului mai acţionează cinci autospeciale. Daniel Vasile a precizat că mai sunt câteva focare şi flăcări reduse ca înălţime, în zona centrală a halei. „Va urma şi etapa de pătrundere în interior cu utilaje care să îndepărteze elemente de construcţii arse, pentru stingerea jarului”, a subliniat acesta.

Incendiul a izbucnit marţi seară, în jurul orei 19.00, în comuna Baloteşti, la o fabrică de mobilă şi s-a extins apoi la o hală în care erau depozitate mase plastice, iniţial fiind cuprinsă de foc o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.