A 12-a zi de proteste. 3.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei pentru e cere demisia guvernului

protestul anti-OUG 13 Piaţa Victoriei dosarul violențelor

Protestul din Piaţa Victoriei, la care au participat apoximativ 3.000 de persoane, pentru a douăsprezecea seară la rând, s-a încheiat după aproape cinci ore, timp în care oamenii au scandat în ritm de tobe „DNA, să vină să vă ia”, „Zi de zi aici vom fi” şi „Hoţii”.

De asemenea, conform news.ro, peste 6.000 de oameni au protestat în mai multe oraşe din ţară, în pofida frigului. Cele mai multe persoane au ieşit în stradă la Sibiu, Cluj şi Braşov. În faţa Palatului Cotroceni, aproximativ 400 de oameni – susţinători ai Guvernului Grindeanu – au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, protestul încheindu-se după aproape trei ore.

Timp de aproape cinci ore, câteva mii de oameni au scandat, în Piaţa Victoriei din Capitală, „Demisia”, „Rezistăm, nu plecăm”, „Uniţi, salvăm toată România”, „PSD ciuma roşie”, „Zi de zi aici vom fi”, „România, trezeste-te!”, „La închisoare, nu la guvernare”.  Cel mai mare număr de participanţi – aproximativ 3.000 – a fost în jurul orei 21.00.

Protestatarii au început să plece după ora 22.00, când mulţimea a cântat imnul naţional, cu telefoanele aprinse.

Manifestanţii au anunţat că se vor întoarce în Piaţa Victoriei duminică, pregătind „Operaţiunea tricolorul”. Ei şi-au propus ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei a rămas deschisă în timpul protestului doar prin faţa sediului Guvernului spre bulevardul Aviatorilor, celelalte străzi adiacente fiind închise. La finalul manifestaţiei, traficul rutier a fost redeschis, mai anunță news.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.