1200 de salariați de la COS Târgoviște, în pericol să devină șomeri

Conducerea Combinatului de Oțeluri Speciale (COȘ) Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oţel din România a comunicat că va face o concediere colectivă 

Practic, aproape 1.200 de salariați sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă.

Conducerea combinatului motivează intenția de restructurare în masă din cauza situaţiei generale a combinatului, aflat în insolvenţă, suspendării activităţii din ultimele şase luni. Dar și pagubelor provocate de pandemia COVID-19.

Sindicatul Valahia anunţă, joi, pe pagina de Facebook, că a primit o notificare de la conducerea COS Târgovişte cu privire la încetarea producţiei pe termen nedefinit . Sindicaliștii spun că se va face concedierea colectivă care va viza aproximativ 1.200 de angajaţi, dar nu se spun dată de la care se vor face aceste concedieri.

Sindicatele au mai fost anunţate despre imposibilitatea continuării producţiei în lipsa capitalului de lucru.

Ajutor cerut parlamentarilor de Dâmboviţa

Sindicatul Valahia mai anunţă că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COȘ Târgovişte. Ei le-a cerut ajutorul pentru că statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COȘ Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare . S-a deschis procedura generală a insolvenţei. În luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

În 2013 Mechel a anunţat că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.