Un senator PSD a votat împotriva Legii pensiilor

Senatul Romaniei

Proiectul noii Legi a pensiilor a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, șase „împotrivă” și 19 „abțineri”. Printre cei care au votat împotrivă este și senatorul PSD de Hunedoara, Resmeriță Cornel-Cristian. Acesta a fost singurul senator PSD care a votat împotrivă.

De asemenea, fostul premier Florin Cîțu sau Diana Șoșoacă au votat împotrivă. Și senatorii neafiliați Rodica Boanca, Ion Dragoș Popescu și Cosmin Marian Poteraș au votat împotriva Legii pensiilor

Potrivit proiectului de act normativ, de la 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 ar urma să crească în urma recalculării după noua formulă.

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de fi-nanţare, au fost clarificate în şedinţa Coaliţiei din această după-amiază. Prin ur-mare, Legea intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susţinută de întreaga Coaliţie. Totodată, am decis ca, împreună cu domnul preşedinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ţine de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechităţile eliminate prin recalculare!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.