marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăScandalul din PNL Bistrița-Năsăud a ajuns la faza pe plângeri penale. Ciucă...

Scandalul din PNL Bistrița-Năsăud a ajuns la faza pe plângeri penale. Ciucă și-a băgat capul în nisip ca struțul!

-

Președinții de organizații locale PNL Bistrița-Năsăud demiși în urmă cu o săptămână de gruparea Sighiartău, care mai nou face ordinea-n partid, își vor înapoi listele cu semnăturile adunate pentru candidaturile Dianei Morar, Ioan Turc și Gheorghe Scuturici la alegerile parlamentare. Cei demiși vin cu acuzații grave și spun că Robert Sighiartău se folosește de semnăturile date pentru alte persoane, scrie Gazeta de Bistrița.

Iar acuzațiile au fost lansate public de unii dintre cei executați de Sighiartău, în colimator fiind luat și Octavian Ganea, consilierul deputatului PNL.

Rus de la Târlișua amenință cu plângeri penale

Ioan Rus, unul dintre foștii președinți de organizații demiși l-a taxat dur pe Ganea într-un live pe Facebook.

“Tavi Ganea, cum ți-ai permis să iei tu toate semnăturile de la sediul PNL, astăzi (n. r. – 8 octombrie), când au venit oamenii să-și ridice listele cu semnături? Pentru acele semnături au fost date pentru alte trei persoane: Ioan Turc, Gheorghe Scuturici și Diana Morar. De ce ai luat tu semnăturile? Să le aduci înapoi la toți ace președinți de organizații demiși de voi! Acei oameni au muncit pentru acele semnături, acei oameni le-au adunat pentru cineva. (…) Cei demiși nu v-au dat semnăturile vouă, le-au dat celorlalte trei persoane. Mergeți voi și adunați semnături! (…) Vineri, îl validați pe «buricul pământului», îl faceți candidatul județului Bistrița-Năsăud pe poziția numărul unu la Camera Deputaților. O să iasă (n. r. -deputat) și-o să-și bage salariul în buzunar, 10-12 mii cât câștigă ei (n. r. – parlamentarii) pe lună și voi tot săraci o să fiți în ochii lui, tot slugi! Asta e demnitatea voastră! Voi, PNL-ul care urlă în toată țara în frunte cu Ciucă și cu Robert (n. r. – Sighiartău) și cu Rareș (n. r. – Bogdan) că PSD i-a îngrădit Dianei Șoșoacă dreptul de a fi aleasă, dar voi ce ați făcut la Bistrița? (…) Ciucă, dacă nu ieși pe locul doi (nr. r. – la alegerile prezidențiale pentru a intra în al doilea tur), nu ieşi din cauza ta!”, a spus Ioan Rus.

Cu privire la listele de semnături obținute de președinții demiși pentru alegerile parlamentare, Ioan Rus a amenințat și cu depunerea de plângeri penale: “Dacă în 48 de ore nu duceți semnăturile celor demiși înapoi, ca să le poată ridica, îi promit solemn, eu, Ioan Rus, mă duc și depun plângere la Poliție la Bistrița, pentru a se verifica toate semnăturile primite de către voi, acolo”.

Pașc: E nevoie de alte semnături! Să le strângă cine-a vrea, dar nu eu!

Un alt dizident din PNL, unul foarte vocal, este Roxana Pașc, care a fost până de curând președinta Organizației Locale PNL Șieu și îndepărtată rapid odată ceilalți 17 lideri locali, de gruparea Sighiartău. Până să fie îndepărtată din funcție, Pașc a reușită să strângă 230 de semnături pentru susținerea lui Turc, Scuturici și Morar pentru alegerile parlamentare. Cum a intuit că munca ei îi va fi confiscată de puciști, zilele trecute a mers la sediul de partid din Bistrița și a cerut listele cu semnături obținute de la Șieu. Și le-a obținut.

În ultima sa zi în funcția de subprefect, Ioan Zegrean a subliniat și el problemele din PNL Bistrița-Năsăud.

Nu ăsta este statutul Partidului Național Liberal și dacă noi care suntem puși în funcție și trebuie să respectăm, nu respectăm, înseamnă că eu nu mă regăsesc în structura actuală a acestui partid. (…). Este o mare diferență între a rămâne un simplu membru de partid sau a rămâne un liberal. Am fost, sunt și voi fi un liberal. Ceea ce voi face în următoarea perioadă va depinde doar de mine și de oportunitățile pe care eu le voi avea. Ca individ. (….) Eu nu consider că mai am nicio obligație față de acest partid care nu-și respectă propriul statut. Ce voi face, nu știu. (…) Voi rămâne un liberal, dar nu la cheremul partidului. Mă suspend oarecum din actuala formulă prin care este condus Partidul Național Liberal”, a precizat Zăgrean, potrivit Gazeta de Bistrița.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL se ceartă cu PSD pe centrele antidorg: Nu a mișcat ministrul sănătății nici un deget!

0
Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților va depune o interpelare la adresa primului-ministru, prin care va cere explicații referitoare la intrarea în vigoare a Legii 234/2024, cea care prevede înființarea a opt centre regionale pentru tratarea celor dependenți de...