PSD: Dacă nu am fi intervenit, în prezent am fi avut o inflație de 16-17%, nu de 7,4%

PSD

Reprezentanții PSD susțin că, în lipsa unor măsuri luate de Guvern, prețurile la alimente și la alte produse ar fi fost astăzi cu până la 10% mai mari față de cele existente. Dacă nu am fi intervenit, în prezent am fi avut o inflație de 16-17%, nu de 7,4%, a transmis PSD

„Fact-checking-ul săptămânii: fals. România se confruntă cu o inflație-record în ianuarie 2024. Rata anuală a inflației a fost în luna ianuarie 2024 de 7,4%, comparativ cu ianuarie 2023. Iar indicele prețurilor de consum în luna ianuarie 2024 comparativ cu luna decembrie 2023 a fost 101,10%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate miercuri. INS a prezentat astăzi o variație foarte mică a prețurilor, de aproximativ 1%, care se manifestă la fiecare început de an. Vorbim mai degrabă de o stabilizare a prețurilor. La unele produse alimentare (făină, ulei, zahăr) prețurile chiar au scăzut puțin în ianuarie 2024”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.
Concluzia PSD este că măsurile luate de guvern au redus inflația.
„Altfel spus, dacă PSD nu ar fi intervenit pentru a opri specula la energie și alimente, în prezent am fi avut o inflație, de 16-17%, nu de 7,4%! Fără aceste măsuri PSD, prețurile la alimente și la alte produse ar fi fost astăzi cu până la 10% mai mari față de cele existente”, este concluzia mesajului de pe FB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.