O stradă importantă din București ar putea să fie redenumită „Alexei Navalnîi”

USR Bucureşti va propune o hotărâre de Consiliu General prin care strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se află secţia consulară a Ambasadei Rusiei, să fie redenumită Aleksei Navalnîi.

USR București subliniază că „această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice și al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate și justiție în întreaga lume”.

„Este un mesaj clar că sprijinim lupta pentru libertate, dreptate şi democraţie. Este o expresie a solidarităţii noastre cu toţi cei care, precum Aleksei Navalnîi, îşi riscă libertatea şi chiar viaţa pentru a-şi apăra ţara de corupţie şi autoritarism. Prin acest act onorăm curajul şi sacrificiul lui Navalnîi şi ne afirmăm angajamentul faţă de valorile care stau la baza unei lumi mai juste pentru toţi”, a spus preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit USR, inițial, proiectul depus în aprilie 2022 de Daniel Rigu și Florin Covaci, consilieri generali USR, cerea modificarea străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă. Propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile și democrația, prin redenumirea străzii în memoria lui Alexei Navalnîi.
Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului București și avizul Prefectului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.