Grindeanu: La jumătatea lunii mai, vom inaugura noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off)

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a avut discuţii, joi la Abu Dahbi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite.

„Am discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile noastre au vizat în special sectoarele aerian, rutier și feroviar. Mai exact, România își dorește expertiză și finanțare pentru o serie de proiecte de interes internațional. Astfel, le-am transmis oficialilor emiratezi și reprezentanților companiilor din EAU că avem deja primele rezultate ale cooperării dintre România și Emiratele Arabe Unite. Mai exact, la jumătatea lunii mai, vom inaugura noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off), un proiect comun dezvoltat de compania portuară din Dubai (DP World) cu Administrația Portului Constanța, în baza memorandumului semnat autoritățile române și emirateze”, a transmis Grindeanu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, Guvernul are în vedere continuarea acestei colaborări cu EAU și pe alte proiecte.

„În acest sens, suntem interesați de dezvoltarea Molurilor III S și IV S din Portul Constanța, digitalizarea Portului, modernizarea rețelei feroviare din cadrul acestuia, dar și realizarea unor zone de conectivitate multi-modală pentru transportul de mărfuri (naval-feroviar)”, a precizat Grindeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.