Europarlamentar român: Protejarea industriei siderurgice, tema prioritară pe agenda Comisiei Europene

Dan Nica, sursa: FB

Europarlamentarul Dan Nica, șeful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a solicitat ferm celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa. Astfel, sute de mii de oameni își vor păstra locurile de muncă, mediul va fi protejat, iar economia va deveni mai solidă.

„Piața de oțel din Europa este la ora actuală în scădere și asta din cauza importurilor care au atins un nivel record. Pentru a stopa această tendința negativă, Comisia Europeană trebuie să intensifice eforturile în viitor pentru a asigura condiții echitabile de concurență. Nu putem să acceptăm că industria noastră să fie subminată de practici comerciale neloiale care vin de la țări cu capacitate de producție în exces. Trebuie să țineți cont și de miliardele de euro pe care companiile europene le-au investit în proiecte de oțel verde. În plus, solicit actualei Comisii să prezinte o acțiune consistentă pentru planul „Green Steel Made în Europe”. Acest plan ar trebui să includă măsuri specifice pentru depășirea barierelor: lipsa aprovizionării cu energie la costuri competitive, infrastructură lentă, cererea redusă pentru produsele verzi produse în UE”, a declarat Dan Nica, europarlamentar PSD.

De asemenea, europarlamentarul român cere Comisiei să conceapă cât mai rapid măsuri structurale pentru a avea, astfel, dimensiunea exactă a deficitului de oțel din industria noastră.

„Cred cu fermitate că UE are nevoie de oțel de cea mai bună calitate, decarbonizat, care să respecte toate condițiile de mediu și din punct de vedere energetic, iar toate acestea să ducă la păstrarea locurilor de muncă pentru toți cetățenii europeni”,a precizat Dan Nica.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.